Lélek Sztárok

Unokájával pótolja be az elmulasztott pillanatokat Vándor Éva: „Hozzáfiatalodom Jónáshoz”

Vándor Éva élete egyik legfontosabb szerepének, a nagymamaságnak minden percét élvezi. A híres színésznő elmondta, a lánya gyermekkorából sok fontos pillanatot elmulasztott, ezt most mind bepótolhatja a 4,5 éves Jónás társaságában. A kisfiúnak rengeteget olvas, mesél, és sokat játszanak közösen.

Nem lehet tehát véletlen, hogy egy különleges nagymama-szereppel is most keresték meg a színművésznőt. A Tarkalepke Színház debütálódarabja, a Diótörő, egy a kisiskolás korosztály számára újraálmodott, zenés előadás, ahol a színésznő szupernagyiként nem csak kisunokájának, hanem egy egész nézőközönségnek mesélhet.

Vándor Éva elárulta, a szerep igazi telitalálat a számára, hiszen a 4,5 esztendős Jónás nagymamájaként éppen ő is újraélheti azt a csodát, amit egy kisgyermek világfelfedezése jelent. Hangsúlyozta, nincs is nagyobb boldogság, mint részt venni abban, ahogyan egy kicsi ember ráeszmél a környezetére, ahogy a személyisége kinyílik. A szerepet a többi színésznőhöz hasonlóan ő is picit magára szabhatta: így az ő szupernagyija egy melegítős-köpenyes, ízig-vérig városi, vagány nagymamaként jelenik meg a színpadon.

„Az én nagymamám egy klasszikus, fejkendős-kötényes néni volt, főzött és sütött rám. Én már máshogyan élem ezt meg, úgy érzem, hozzáfiatalodom az unokámhoz, aki igazi energiabomba. Rengeteget mesélek neki, és az előadás során is pont ezt teszem majd: semmi flanc, semmi tánc, csak a gyönyörű zene, és egy nagymama, aki mesél szeretettel, közben pedig mégis mindenkiben megelevenedik majd a Diótörő vagy éppen a Péter és a farkas csodás története” – mondta el.

Szupernagyi(k) varázslatos történetei

A Tarkalepke Színház „Szupernagyi varázslatos történetei” című sorozata két igen erős, muzikális darabbal, a Diótörővel és a Péter és a farkassal indul útjára. Mindkét színmű az 5-10 éves korosztály számára kínál merőben különleges színház-élményt. Szupernagyit hármas szereposztásban alakítják: a Jászai Mari-díjas Vándor Éva mellett a James Bond-filmek Ms. Moneypenny hangjaként is ismert Zsurzs Kati, valamint a szintén szinkronszínészként is közismert Koltai Judit formálja meg a mindannyiunk által szerethető karaktert.

A nagymama egy kényelmes fotelben, a naplóját olvasgatva emlékszik vissza élete főbb mozzanataira, vidám és kedves kommentárokkal tarkítva. Az előadásnak elemi része a zene. A két előadást ebben az évben összesen 7 alkalommal állítják színpadra, a zongoránál pedig 3 tehetséges művész: Boros Misi, Rozsonits Ildikó és Sarkady Katalin váltják egymást.

„Mindig is azt vallottam, hogy a színház egy olyan csoda, ami a nézőben játszódik. Sok kisgyermek számára a rengeteg gyors és radikális vizuális inger mellett sajnos már nem természetes a meseolvasás varázsa. Én azonban hiszem, hogy a mi célközönségünk azok közül való, akik még mindig élvezettel olvasnak vagy szeretettel hallgatják a mesét. Debütáló darabjaink egyfajta modern tábortűz melletti üldögéléssel egyenértékűek, csak nem sámán, hanem igazi szupernagymama az, aki a történeteket végtelen szeretettel átadja majd” – árulta el Mezei Tamás, a Tarkalepke alapítója és főpilótája. Hozzátette, a Tarkalepkével régóta dédelgetett álmuk válik valóra.

A délelőtt 10 órakor kezdődő, szünet nélküli, 40 perces előadások előtt a zenészek már hangolás közben is szívesen beszélgetnek a gyerekekkel, de a műsor közben szupernagyi is kérdezgeti majd a közönséget. A Diótörő premierjét november 12-én este, a zuglói Vakok Iskolájának Nádor-termében tartják, jegyeket a tarkalepke.hu oldalon vásárolhatnak rá.

Fotó: tarkalepke.hu

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete