Lélek Sztárok

Minden nap mesét olvas a kislányának Rácz Jenő: „Nagyon szeretek apuka lenni”

A tévében, A Konyhafőnök versenyében sokszor tűnik szigorúnak a sztárséf, de otthon kenyérre lehet kenni és kislánya, Kamilla ezt szemrebbenés nélkül meg is teszi.

Rácz Jenő a televíziós műsornak nemcsak a népszerűségét köszönheti, hanem a feleségét is. Gyuricza Dórát négy évvel ezelőtt A Konyhafőnökben ismerte meg, bár a kapcsolatuk csak azután mélyült el, hogy a csinos lány kiesett a versenyből, és randevúra hívta őt.

„Szerencsésnek tartom magam, mert sikerült megtalálnom álmaim nőjét. A boldogságunk határtalan, a 15 hónapos kislányunk, Kamilla pedig bearanyozza a mindennapjainkat. Nagyon szeretek apuka lenni. Nem tudok olyan fáradtan hazamenni, hogy ne Kamilla legyen számomra az első. Bármilyen nehéz napom volt, mindig várom a közösen töltött időt. A kislányunk imádja a mesekönyveket, már legalább százszor olvastam el neki a Csipkerózsikát” – mondja nevetve az édesapa, aki számára reggel hat és hét óra között kezdődik a nap.

„Kamilla korán szokott kelni. Átjön a hálószobánkba, és ébreszt minket is. Nagyon érdeklődő, nyitott személyiség. Jön-megy a házban, pakol össze-vissza, és sokat magyaráz nekünk. Ez már az a korszak, amikor nem kisbabánk van, hanem kisgyerekünk. Izgalmas látni, hogy milyen szépen fejlődik, okosodik.”

Nem csak a séf főz otthon

A kispapa órákig képes mesélni a lányáról. Látszik rajta, hogy imád édesapa lenni, és attól sem zárkózik el, hogy bővüljön a családjuk.

„Dórival nem bánnánk, ha Kamillának születne kistestvére. Két gyereket még felelősségteljesen tudnánk felnevelni” – mondja Jenő, aki a saját otthonában nem ragaszkodik ahhoz, hogy az ő főztjét egye a családja.

„Néha Dóri főz, máskor én. Olykor házhoz rendeljük az ételt, időnként pedig elmegyünk vacsorázni. Nincs kimondva, hogy csak én állhatok be a konyhába. De pár nappal ezelőtt épp én főztem meg az ebédet. Dórinak van egy marokkói rizses húsos receptje, azt csináltam meg és gondoltam tovább, tettem bele olyan fűszereket, amelyektől még ízletesebb lett. Szeretek kreatív lenni, egy viszonylag egyszerűbb ételből is kihozni a maximumot.”

Az egész életére ez a maximalizmus jellemző. Talán ezért is lett az üzleti Forbes magazin szerint is az egyik legértékesebb hazai celeb. „Húszévesen nem gondoltam arra, hogy egy napon ilyen népszerű és elismert leszek. Csak a bizonyítási vágy fűtött. Az visz előre az utamon.”

Fotó: privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete