Lélek Sztárok

Vándor Éva: „Örömet okoz, amikor bemegyek a tetoválószalonba, és meghallom a tű bizsergő hangját”

Vándor Éva már nem is az első mintát varratja magára és nem is volt éppen fiatal, amikor elkezdte kitetováltatni a bőrét.

Nemrég még felvontuk a szemöldökünket, ha egy középkorú nőn színes tetoválásokat láttunk, de mára teljesen elfogadott dolog lett. Vándor Éva is 40 éves kora után döntött úgy, hogy varrat magára.

„Mindig tetszettek a tetoválások, és miután megcsináltattam az elsőt, sorra mentem a többiért. Valósággal örömet okoz, amikor bemegyek a tetoválószalonba, és meghallom a tű bizsergő hangját – nyilatkozta a színésznő.

– A karomon virágok, a vállamon szép motívumok vannak, olyanok, akár egy-egy ékszer, amiket nem veszek le. Külön öröm számomra, amikor olyan karaktert játszom, akinek kifejezetten jól áll a tetoválás. Ilyen a Pepe sorozatban alakított Franciska is.”

Mit mond a tetoválóművész?

A Nyerő Párosban is szereplő Törőcsik Dániel hét éve készít tetkókat Európa-szerte. „Egyre több középkorú hölgy jön be a budapesti és a hamburgi szalonomba. Változik a világ, a tetoválásra ma már sokan egyedi ékszerként tekintenek. Csak az elsőig szoktak hezitálni a vendégek, meg merjék-e tenni. Sokan azt az érzést is szeretik, amit a tű okoz a testen, ezért is jönnek vissza. Én a személyre szabott tetoválásban hiszek, mindig beszélgetek a vendéggel, és a sze­mélyiségéhez legjobban passzoló motívumot varrom fel a testére, nem sablonból dolgozom. Ma már minden társadalmi rétegből érkeznek emberek, van olyan ügyvédnő vendégem, aki az évek során több mintát is felvarratott magára. Egy szép tetoválás nagyon menő tud lenni, de azt javaslom, hogy 22 éves kor alatt ne vágjunk bele, mert a személyiségünk fiatalon kiforratlan, és később megbánhatjuk, ha már nem érezzük magunkénak a motívumot” – mondja Dan, akinek a tetoválásait a torocsik_daniel és a torocsik­artroom Instagramon-oldalakon lehet megtekinteni.

Kiemelt kép: Central Médiacsoport Archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete