Lélek Sztárok

Túl a kilencvenen is voltak még szerepálmai: szívszorító, hogy mire vágyott Galambos Erzsi

A Csárdáskirálynő a szíve csücske volt, szívesen elénekelte volna még, hogy „Hajmásy Péter, Hajmásy Pál”, de nem ez volt az egyetlen vágya.

A nemrég 91 esztendősen elhunyt színművésznővel tavaly októberben készített interjút Abaházi Csaba a Retro Rádióban, ebből idézett a Blikk.

„Prózában szeretnék még egy Molière-t eljátszani, ami sok szöveg. A Csárdáskirálynőből a Cecíliát még azért elénekelném, hogy ‘Hajmásy Péter, Hajmásy Pál..’ Egy kicsit úttörő is szeretnék lenni, mert nekem is százezer bajom van. De egyszerűen nem adom meg magam, nem akarom megadni magam. Ha rosszul érzem magam, bezárkózom és verem a fejem a falba, hogy ez hülyeség, lépjek rajta túl. El kell menni orvoshoz, aki segít” – fogalmazott tavaly októberben a művésznő.

Hozzátette: a régi szerepeit új színészekkel már nem tudta megnézni, képtelen volt rá. Az igazi büszkeség viszont az volt számára, amikor az unokájával végigsétálhatott a Halhatatlanok Társulatának utcáján.

„Rengeteg kitüntetésem van, tényleg rengeteg. Ha ma kapnék díjat, ugyanúgy örülnék neki. Amikor elmegyek az Operettszínház előtt és fogom az unokám kezét, megmutatva neki, hogy nézd, itt a nagymamád lábnyoma, az fantasztikus dolog!” – mondta Galambos Erzsi.

Fotó: Olajos Piroska

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete