Lélek Sztárok

Haláláig haragudott öngyilkos édesapjára Benedek Miklós: „Úgy érzem, becsapott”

A január 9-én elhunyt színész szinte az utolsó pillanatig játszott, fellépett. Sosem takargatta sem az örömét, sem a bánatát.

Tavaly novemberben volt a B32 Galéria és Kultúrtér vendége Benedek Miklós, aki január 9-i halálával óriási űrt hagyott maga után a magyar színházi életben. A Nemzet Színészét akkor az Újbuda című kerületi lap munkatársa is kifaggatta, éppen interjúkötetet készült. A színész arról beszélt, mindent őszintén elmondott a könyvben, még azt is, mennyire haragszik az édesapjára, aki szintén színész volt. Bár Benedek Tibor mindig is támogatta fiát, hogy a színészi pályára lépjen, Miklós úgy érezte, cserben hagyta őt, amikor 52 évesen öngyilkos lett.

„Szégyellhetné magát. Abszolút támogatott, sőt. Halála előtt egy héttel azt mondta, hogy „fiam, színészt csinálok belőled”. Majd 52 éves korában fogta magát és öngyilkos lett. Úgyhogy nagyon haragszom rá. A mai napig gyakran álmodom róla. Úgy érzem, becsapott. Sok emlékem van vele. Neki köszönhetem a színházszeretetemet, gyakran csak néztem őt, tetszett az illata, a színházi világ. Színházrajongások okán történt, hogy Ajtay Andort csak bámulni tudtam, amikor egy buszon utaztam vele az Attila úton. Mindeközben a legenda csak röhögött a kalapjában és elegáns kabátjában. Én is úgy akartam kinézni, mint ő, és azt akartam csinálni, amit ő. Régóta akartam ezt a pályát, és hála Istennek, sikerült….” – fogalmazott a színész az interjúban.

Fotó: RTL

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete