Lélek Sztárok

Korhatártalanul Endrei Judittal: Nőnap, idén kicsit másképp

Ilyenkor ne rohanjunk, ne türelmetlenkedjünk, mert hiszen nem is az étel a lényeg, hanem az együtt töltött idő. Aztán milyen jó érzés volt, mennyire megbizseregtette a lelkünket, ha a táskánkban vagy a kabátzsebünkben egy kis cetlit találtunk, kedves szavakkal. Miért is ne lehetne ezt feleleveníteni?

A legtöbb nő, akárhány éves is, vágyik a romantikára. De vajon gondolt-e már arra, kedves Olvasó, hogy talán egy férfinak is jólesne időnként egy romantikus gesztus? Nos, abban mindenképpen megegyezhetünk, hogy minden ember, így a férfiak is, titokban vágynak arra, hogy örömöt éljenek át. Mert az érzelmi igény működik, csak a napi élet rutinja és az egyre kevesebb idő elmossa ezeket. És ez utóbbit nem kellene hagynunk. Közeledik a nőnap, mi lenne, ha nem mi várnánk (el) a kedves gesztusokat a férfiaktól, hanem most mi lepnénk meg a társunkat valamivel, ami mindkettőnknek örömet szerezhet. Mert mi, nők általában elvárjuk a kedvességet, de egy kapcsolat érzelmi szálai csakis kölcsönös alapon működnek jól.
Összegyűjtöttem tapasztalt barátnőimtől néhány ötletet. A férfiak szinte sóvárognak az elismerés után. Miért ne dicsérnénk meg akár a megjelenésüket, akár valamely belső tulajdonságukat? Miért felejtettük el, hogy milyen jó volt kézen fogva andalogni a kapcsolatunk kezdetén? Az intimitás eme apró jele akárhány év után is megmutatja, hogy gondolsz a másikra, hogy fontos vagy neki. Az is rejthet magában romantikát, hogy együtt főzzük meg az ebédet vagy a vacsorát. Ilyenkor ne rohanjunk, ne türelmetlenkedjünk, mert hiszen nem is az étel a lényeg, hanem az együtt töltött idő. Aztán milyen jó érzés volt, mennyire megbizseregtette a lelkünket, ha a táskánkban vagy a kabátzsebünkben egy kis cetlit találtunk, kedves szavakkal. Miért is ne lehetne ezt feleleveníteni? Csak most mi lophatnánk a kis szívecskés cetlit a párunk táskájába, tárcájába. Ő is ugyanúgy örülne ennek a kedves, játékos gesztusnak, mint mi. És nem csak nőnapkor tehetnénk meg, hogy kikapcsoljuk a tévét vagy a számítógépet. Többször is sort keríthetnénk arra, hogy leülünk egymás felé fordulva, és egy jóízűt beszélgetünk. És végül még egy ötlet: vegyünk elő régi fotókat a kapcsolatunk kezdetéről, hiszen akkor még egészen biztosan boldogok voltunk, sokat nevettünk. Pszichológusok mondják, hogy e fotókat nézegetve felidéződnek, előjönnek az érzelmek – mindkettőnkből. Mert a férfi is vágyik a figyelemre, a kedvességre, szeretné azt is érezni, hogy nem valahanyadik a sorban, hogy fontosnak érezheti magát.

Szeretettel: Judit

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete