Lélek

7 dolog, amitől minden pasi elmenekül: szinte biztos, hogy a harmadikat már ön is csinálta

Egy bimbózó szerelmet nehéz elrontani, ám vannak olyan húzások, amit, ha nőként bevetünk, akkor tuti, hogy a pasi világgá szalad, és soha többé nem látjuk!
párkapcsolat lélek

1. Ez túl gyors!

Mindent elronthatunk, ha még ki sem mondtuk, hogy egy pár vagyunk, még csak próbaidős a kapcsolatunk, de már túl komolyan vesszük. Ne nyaggassuk, hogy mikor mutat már be a szüleinek, barátainak, eszünkbe se jusson megkeresni az anyukáját a Facebookon, hogy bemutatkozzunk neki. Ne kezdjük el árulni a lakásunkat egy hét randizgatás után, mondván, hogy úgy is hamarosan összeköltözünk. Csak hagyjuk, hogy az események maguktól, a saját természetes tempójukban megtörténjenek!

2. Meglepetés!

Szokták mondani, hogy vonzó lehet valakiben, ha kiszámíthatatlan, és soha nem lehet tudni, hogy a következő percben mit mond, vagy mit csinál. Ezt semmiképp se értelmezzük szó szerint! Tuti, hogy seperc alatt vége lesz a kapcsolatunknak, ha párunkat váratlanul meglepjük a munkahelyén, felugrunk hozzá, amikor nincs megbeszélve találkozó, vagy megjelenünk a kávézóban, ahol a barátaival beszélt meg közös programot. Ha így viselkedünk, az nemcsak terhes lesz a másik számára, de ijesztő is. Joggal feltételezheti, hogy mániákusak, akár pszichopaták vagyunk!

3. Erőszakosság

Bármennyire is vágyunk egy esti programra, közös nyaralásra, vagy hogy komolyabbra forduljon a kapcsolatunk, ne próbáljuk a saját akaratunkat ráerőszakolni a másikra! Ha szeretnénk elmenni vala-hová, kérdezzük meg van e kedve hozzá, ha nincs, menjünk nélküle. Ha esküvőt szeretnénk, akkor várjuk meg türelmesen, hogy a másik is éppúgy akarja, mint mi vagy inkább ezerszer jobban! Higgyük el, az így megszerzett gyümölcs sokkal édesebb lesz, mintha erővel téptük volna ki tőből az egész gyümölcsfát.

4. Itt Scully ügynök!

Egészen biztos, hogy világgá menekül szívünk választottja, ha rájön, hogy Scully ügynöknek képzeljük magunkat, és titkosszolgálati eszközöket is képesek vagyunk bevetni, hogy minden titkára fényt derítsünk. Ne olvasgassuk a leveleit, ne kutassunk a zsebeiben, ne legyünk bizalmatlanok, ne kezdjünk el kémkedni, beépülni a környezetébe, hogy hátha sikerül lefülelnünk. A bizalmatlanság, kémkedés egy kapcsolatban nem csak bosszantó, de rendkívül sértő is. Teljesen normális, ha a másik ettől mielőbb szabadulni akar!

5. Túl laza!

Érthető, ha szeretnénk minél lazábbnak, vagányabbnak tűnni, hogy elvarázsoljuk kedvesünket, de legyünk óvatosak, mert nagyon könnyen áteshetünk a ló túloldalára. Ne kezdjünk olyan szlenget használni, aminek a jelentésében sem vagyunk egészen biztosak, ne flörtöljünk látványosan vadidegenekkel, és ne igyunk annyi alkoholt, hogy elveszítsük az önkontrollt. A közönséges viselkedés egyetlen férfit sem vesz le a lábáról.

6. Karrierista

A férfiak szeretik az okos, értelmes, intelligens nőket, akik megteremtik maguknak azt az életszínvonalat, amiben élni szeretnének. De legyünk óvatosak! A karrier nem minden! Ha kizárólag az ambícióink irányítják az életünket, ha nem tudunk másról beszélni, csak a munkánkról, és mindig fontosabb számunkra a munka, mint hogy a párunkkal töltsünk egy romantikus estét, akkor biztosra vehetjük, hogy hamar kimenekül a kapcsolatból. Senki nem szeret statiszta lenni egy párkapcsolatban.

7. Anyáskodó

Persze szeretik a pasik, ha gondoskodóak, figyelmesek vagyunk, de azért csak mértékkel! Ne kezdjük el letörölgetni a maszatot az arcáról, főleg ne mások előtt, ne szóljunk rá nap mint nap, hogy öltözzön fel melegen, mert hűvösek a hajnalok, és ne hívogassuk aggódva, hogy evett-e már, és ha igen, akkor mit. Ha erre van szüksége valakinek, akkor felkeresi az édesanyját.

Fotó: adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete