Uncategorized

Bakancslista az Olajág Otthonokban (x)

Miért fontos a Bakancslista? Mert az ember célokat tűz ki maga elé, feladatokat generál, az eléréshez vezető út izgalmakat rejt, amikor megvalósul, akkor boldogságot okoz, majd szép emlékké válik, amiről szívesen mesélünk, az alkalommal készült képeket megosztjuk barátainkkal, ismerőseinkkel.

Mi kerülhet a Bakancslistára?

Bármi, amire őszintén vágyunk. Egy úti cél, egy találkozás, egy eseményen való részvétel, egy finom étel és még sorolhatnánk. Minél hosszabb egy Bakancslista, annál több lehetőség közül választhatunk, annál több célt tűzhetünk ki magunk elé.

Miért hoztuk létre a Bakancslista Programot az Olajág Otthonokban?

Mert a senior korosztálynak is számtalan olyan vágya van, amit még nem sikerült megvalósítani és sok esetben csak egy egészen kicsi segítség kell ahhoz, hogy valaki elérje a célját és igazán boldog pillanatokat élhessen meg. Az Olajág Otthonok lakói közössége rendkívül sokszínű, így a dédelgetett álmok, elérendő vágyak is sokfélék. Mi az, ami nem igazán fontos ilyenkor? A kor! A korról nyugodtan el lehet feledkezni, mi sem bizonyítja jobban mindezt, mint az eddig kivitelezett kérések.

Limuzinnal utazni, lovas fogatot hajtani, tanyán eltölteni néhány napot, zsiráfot etetni az állatkertben, tandemugrást végrehajtani, randevúzni a Margitszigeten, halászlevet enni túrós csuszával, sakkmesterrel sakkozni, orchidea kiállításra menni, Erdélyben túrázni, és még hosszan sorolhatnánk a lakók megvalósult Bakancslistás álmait.

Mi okozza a legnagyobb örömöt a szervezésben, kivitelezésben?

Látni azt a sok mosolyt, hallani az önfeledt nevetést, megpillantani a boldogság könnycseppjeit, együtt megélni az örömöt, figyelni, ahogy a megélt pillanatból élménybeszámoló majd szép emlék lesz, amiről még sokáig lehet mesélni. Együtt megélni önfeledt, személyes pillanatokat, mert ezek nem csak annak adnak hatalmas energiát, akinek teljesül a vágya, hanem annak is, aki ebben a segítségére volt.

Vannak, akik nem is akarják elhinni, hogy megvalósulhat egy-egy kívánság, amikor azonban valóra válik, egymás után kerülnek napfényre a dédelgetett vágyak.

A Bakancslista Program egy olyan kezdeményezés, mely segít az önmegvalósításban, mely a támogató közösség puha fészkében is egyedi csodaként tekint az egyénre.

www.olajagotthonok.hu

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete