Uncategorized

Rajongói váltják valóra Agárdi Szilvi álmát: „Azt hittem, ott nem is tudják, hogy ki vagyok”

A Csináljuk a fesztivált! idei szériájának győztese régóta vágyik rá, hogy Erdélyben énekelhessen az ottani magyaroknak. Álmát eddig magában tartotta, néhány napja azonban gondolt egy merészet, és kiírta magából a kívánságát.

„Kiírom magamból, hátha teljesül! Nagy vágyam, hogy eljussak Erdélybe és énekeljek ott a közönségnek! Még soha nem jártam ott. Azt mesélték nekem, hogy hatalmas szeretet van ott a magyar emberekben. A gasztronómia és a természet mint csodálatos! Szeretném személyesen is megtapasztalni. Szeretnék énekelni Nektek és utána átölelni Benneteket! – fogalmazott közösségi oldalán Szilvi.

A bejegyzés után nem várt kommentcunami zúdult ezután a vak énekesnőre: saját oldalán csaknem ötezer kedvelést kapott és több száz kommentben buzdították erre, s több tucat felkérést kapott néhány nap alatt!

Meglepte a jó szándék

„Még sosem jártam Erdélyben, régóta vágyom oda. Tudtam, hogy a követőim nem veszik majd rossz néven, ha kiírom a vágyam. De ami ezután jött, az engem is nagyon meglepett! Nem is gondoltam volna, hogy ekkora összefogás lesz! Nemcsak az én oldalamon, hanem egy helyi erdélyi Facebook-csoportban is megosztották, és ott is több száz komment érkezett, amiben azt írták, hogy nagyon nagy szeretettel várnak! Azt hittem, ott nem is tudják, hogy ki vagyok…” – mesélte Szilvi, aki még mindig hatása alatt van a történteknek.

„Egy helyi nagy fesztiválra is kaptam meghívást, és többállomásos koncertturnét is felajánlottak. De szívesen mennék akár kisebb falvakba is, ha csak öten jönnének el, akkor annak az öt embernek énekelek szívből! Hallottam a híres erdélyi vendégszeretetről, mondták, hogy készüljek, hogy mindenhol röviddel kínálnak. Erre azért nem vagyok felkészülve” – tette hozzá nevetve.

„Volt egy kommentelő, aki megjegyezte, hogy furcsa, hogy nem valami pálmafás tengerpartra vágyom, hanem épp Erdélybe… De úgy vagyok vele, hogy a szomszédban is csodálatos helyek vannak.”

Szilvi nemrég közös képet osztott meg László Attilával: a Csillag születik felfedezettje Erdélyből származik, sokat beszélgetnek az énekesnővel a helyi kultúráról, gasztronómiáról, vendégszeretetről.

Kovács Katival duettezett

„Attila nagyon kedves barátom, most már elárulhatom, hogy közös számra is készülünk” – fedte fel Szilvi, akinek nemrég egy másik kedves duettpartnere is akadt.

„Nemrég összejött egy közös fellépés Kovács Katival is! A Csináljuk a fesztivált! óta jóban vagyunk, gyakran beszélgetünk” – árulta el Szilvi, aki a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő Úgy szeretném meghálálni című dalával nyerte meg a versenyt.

Fotó: Archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete