Konyha

Töki pompos, laglalló vagy kenyérlángos? Mindegy, hogy nevezzük, ez az étel lesz a vendégség sztárja

Ha valakinek van kerti kemencéje, szinte kötelező abban készíteni, de sütőben sütve is mennyei és kiadós.

Sütőben sült hagymás-tejfölös lángos

Hozzávalók 9 kockához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 zacskó instant élesztő
  • 1 dl natúr joghurt
  • kb. 2,5 dl langyos víz
  • 3 dl tejföl
  • 2-3 nagy fej vöröshagyma
  • só, olaj

Elkészítés: 

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, az instant élesztővel. Hozzáadjuk a joghurtot, és fokozatosan a langyos vizet. Ruganyosra dagasztjuk a kenyértésztát, és szobahőmérsékleten minimum 1,5 órán át kelesztjük. A sütőt 250 fokra bekapcsoljuk.
  2. A tésztát egy nagy tepsibe nyújtjuk kb. 2 cm vastagra, így hagyjuk kelni 20 percig, közben a sütő is bemelegszik. A tésztát megkenjük a tejföllel, megsózzuk, megszórjuk a szeletekre vágott hagymával, meglocsoljuk olajjal, és 15 perc alatt készre sütjük.

Kép: Vrábel Kriszta