Sütőben sült hagymás-tejfölös lángos
Hozzávalók 9 kockához:
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 zacskó instant élesztő
- 1 dl natúr joghurt
- kb. 2,5 dl langyos víz
- 3 dl tejföl
- 2-3 nagy fej vöröshagyma
- só, olaj
Elkészítés:
- A lisztet elkeverjük a sóval, az instant élesztővel. Hozzáadjuk a joghurtot, és fokozatosan a langyos vizet. Ruganyosra dagasztjuk a kenyértésztát, és szobahőmérsékleten minimum 1,5 órán át kelesztjük. A sütőt 250 fokra bekapcsoljuk.
- A tésztát egy nagy tepsibe nyújtjuk kb. 2 cm vastagra, így hagyjuk kelni 20 percig, közben a sütő is bemelegszik. A tésztát megkenjük a tejföllel, megsózzuk, megszórjuk a szeletekre vágott hagymával, meglocsoljuk olajjal, és 15 perc alatt készre sütjük.
Kép: Vrábel Kriszta