Konyha

Készüljön a Meglepetés receptjeivel a húsvétra: Hideg uborkaleves retekkel, tojással

A megújulást, az újjászületést, a tavaszt ünnepeljük húsvétkor. Már nagyon ki vagyunk éhezve a friss zöldségekre. Szerencsére a természet gondoskodik rólunk!

Hideg uborkaleves retekkel, tojással

Hozzávalók:

• 1 db kígyóuborka
• 4 dl kaukázusi kefir
• 1 csokor kapor vagy 1 evőkanál szárított kapor
• 2 db főtt tojás
• 1 csomag zsenge retek
• 1 nagyobb szem burgonya
• 1 kis csokor snidling
• só, bors

Elkészítés:

1. A kígyóuborkából a tálaláshoz félreteszünk egy 4-5 cm-es darabot, a többit lereszeljük. Enyhén sózzuk, hagyjuk, hogy levet engedjen. Ne facsarjuk ki, a lére is szükségünk lesz! Hozzáadjuk a kefirt, a finomra vágott kaprot, felöntjük 4 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
2. A meghámozott, apróra kockázott burgo­nyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A meghámozott főtt tojást cikkekre vágjuk, a retket és a félretett kígyóuborkát felkockázzuk, vagy vékonyan felkarikázzuk.
3. Tálaláskor a tányérokba szétosztjuk a krump­lit, a tojást, a retket és az uborkát, megszórjuk finomra vágott snidlinggel, majd ráöntjük a hűtött uborkalevest.

Fotó: Vrábel Kriszta