Barackos-mascarponés gabonapite
Hozzávalók 6 minipitéhez:
• 15 dkg vegyes natúr müzli (zab, árpa, rozs, búzapehely, lenmag, tökmag)
• 10 dkg őszibarack (cukormentes konzerv)
• 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
• 1 teáskanál őrölt fahéj
• 10 dkg mascarpone
• 1,5 dl görög joghurt
• 1 kezeletlen héjú citrom
• édesítőszer
• friss vagy fagyasztott gyümölcs
• menta a tálaláshoz
1. A joghurtot és a mascarponét összekeverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, kevés édesítőszerrel ízesítjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
2. A müzlit konyhai aprítóban ledaráljuk (nem kell nagyon finomra), egy tálban hozzákeverjük a kakaóport, a fahéjat és a barack összenyomkodott húsát. Kézzel összegyúrjuk a masszát, ha túl sűrű, egészen kevés vizet adunk hozzá.
3. A tésztát 6 részre osztjuk, és
3-4 mm vékonyan, kis peremmel minipitéket formázunk belőle.
4. A mascarponekrémet a pitékbe töltjük, 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaláskor barackszeletekkel (és bármilyen más gyümölccsel), citromhéjjal, valamint mentával díszítjük.
Fotó: Vrábel Kriszta