Konyha

Az éttermekben is különlegességnek számít: Áfonyás camembert diómártással – Recept

Ezt az ételt még az éttermekben is különlegességként kínálják, pedig nagyon egyszerűen elkészíthető otthon is.

Áfonyás camembert diómártással

Hozzávalók:
• 4 x 120 g camembert sajt
• 10 dkg aszalt vörös áfonya
• 2 db tojás
• 5 dkg zsemlemorzsa
• liszt a panírozáshoz
• olaj a sütéshez
• 15 dkg durvára darált dió
• 1,5 dl főzőtejszín
• csipet só
• kis csokor petrezselyem
• narancs reszelt héja

1.A camembert-ek egyik oldalát éles kis késsel több helyen beszúrjuk. Minden lyukba 1-1 szem aszalt áfonyát tűzünk.
2. A tojásokat enyhén felverjük. Először a tojásban forgatjuk meg a sajtokat, majd a lisztben, majd újra a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Közvetlenül tálalás előtt forró olajban ropogósra sütjük a sajtokat.
3. A mártáshoz a diót ledaráljuk, elkeverjük a tejszínnel, kis lábosban összeforraljuk. Enyhén sózzuk, hozzáadjuk az aprított petrezselymet és a reszelt narancshéjat. A rántott sajttal tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta