Epres pite
Hozzávalók:
• 3 egész tojás
• 10 dkg porcukor
• 1,5 dl natúr joghurt
• fél biocitrom reszelt héja
• 2 evőkanál citromlé
• 3 evőkanál kókuszreszelék
• 1 evőkanál olaj
• 1 rúd vanília vagy
1 tasak vaníliás cukor
• 15 dkg liszt
• fél tasak sütőpor
• vaj a piteformába
• 30 dkg eper
1. Fehéredésig verjük az egész tojásokat a porcukorral, amíg habos krém nem lesz belőlük.
2. Hozzákeverjük a joghurtot, a citromhéjat és -levet, a kókuszreszeléket, az olajat és a vaníliamagokat vagy a vaníliás cukrot, valamint a sütőporral elkevert lisztet.
3. Kivajazunk és kilisztezünk egy 24 cm-es piteformát, beleszedjük a tésztát, egyenletesen megszórjuk a darabolt eperrel, és 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Fotó: Vrábel Kriszta