Narancsos-csokoládés tiramisu
Hozzávalók 4 pohárhoz:
• 20 dkg babapiskóta
• 25 dkg mascarpone
• ½ tasak vaníliás pudingpor
• 2,5 dl tej
• 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
• 3 dkg étcsokoládé
• 3 narancs
• 3-4 mandarin
• 3 tojássárgája
• 15 dkg porcukor
• fahéj a tálaláshoz
1. A pudingport összekeverjük 2 evőkanál porcukorral és a kakaóporral. Fokozatosan felöntjük a tejjel, majd készre főzzük. Elkeverjük benne az apróra tört csokoládét és a narancsok reszelt héját.
2. A tojássárgákat habosítjuk a maradék cukorral, hozzáadjuk a mascarponét, és az egészet simára keverjük.
3. A narancsok levét kifacsarjuk, megmártjuk benne a babapiskótákat, majd poharakba rétegezzük őket a csokoládés és a mascarponés krémmel, valamint a felkockázott mandarinnal.
4. A poharakat legalább 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük, porcukorral és csokiforgáccsal megszórva kínáljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta