Kapros-tejfölös harcsaleves
Hozzávalók:
• 40 dkg afrikai harcsafilé
• 50 dkg burgonya
• 25 dkg sárgarépa
• 15 dkg (fagyasztott) zöldborsó
• 15 dkg kelbimbó
• 1,5 dl tejföl
• 1 csokor friss kapor vagy 2 evőkanál szárított kapor
• só, frissen őrölt bors
• frissen facsart citromlé
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 kis fej vöröshagyma
• 1 csapott evőkanál liszt
• olaj
1. Az apró kockákra vágott vöröshagymát olajon puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, a karikákra vágott sárgarépát, a borsót, a félbevágott kelbimbót és a zúzott fokhagymát. Dinszteljük a zöldségeket is.
2. Felöntjük 1,2 l vízzel, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, megsózzuk, megborsozzuk. Puhára főzzük a zöldségeket.
3. Ha minden megpuhult, hozzáadjuk a kockákra vágott harcsát. 5 perc alatt összeforraljuk a levest, ennyi főzési idő elég a halnak.
4. A levest a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Frissen facsart citromlével enyhén savanyítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
Fotó: Vrábel Kriszta