Görög pizza
Hozzávalók 2 nagyobb pizzához (8 nagy szelethez):
• 50 dkg liszt
• 1 tasak szárított élesztő
• kb. 3,5 dl langyos víz
• fél dl olívaolaj
• 1 dl natúr görög joghurt
• 1 teáskanál só
• 25 dkg feta sajt
• 50 dkg koktélparadicsom
• 1 nagy fej lila hagyma
• só
• 3-4 evőkanál szárított oregánó
• olívaolaj a kenéshez
• 10 dkg olívabogyó
1. A lisztet összekeverjük a szárított élesztővel és 1 teáskanál sóval. Hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és fokozatosan annyi vizet, hogy lágy kenyértésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk, konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük.
2. A sütőt a kelesztés végén 250 Celsius-fokra előmelegítjük.
3. A tésztát kettéosztjuk, majd lisztezett felületen 2 kör alakra kinyújtjuk. A pizzákat megszórjuk a morzsolt sajttal és oregánóval. Szétosztjuk rajtuk a felezett koktélparadicsomokat, a csíkozott lila hagymát és kevés olívabogyót. Olívaolajjal lecsepegtetjük, enyhén megsózzuk. Szórunk még rájuk oregánót, a széleiket kicsit visszahajtjuk és kb. 15 perc alatt készre sütjük a forró sütőben.
Fotó: Vrábel Kriszta