Sárgarépás, almás, csokis muffin
Hozzávalók 12 db muffinhoz
• 3 db M-es tojás
• 10 dkg cukor
• 20 dkg liszt
• 15 dkg alma
• 15 dkg sárgarépa
• 1-1,5 dl tej
• 5 dkg étcsokoládé
• 1 csomag sütőpor
• 1 dl étolaj
• 1 teáskanál őrölt fahéj
• 1 teáskanál frissen őrölt kávé
• egy csipet só
1. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk az olajat.
2. A lisztet elkeverjük a fahéjjal, a kávéval, a sütőporral és a csipet sóval, majd fakanállal a tojáshoz keverjük. Beleforgatjuk a lereszelt almát (a levével együtt) és a reszelt répát, valamint a finomra aprított csokoládét. Szükséges mennyiségű tejjel hígítjuk a tésztát úgy, hogy sűrű, de kanalazható legyen.
3. A muffinformát papírkapszlikkal kibéleljük vagy alaposan kivajazzuk. Belekanalazzuk a tésztát, és az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Fotó: Vrábel Kriszta