Konyha

Pikáns és fűszeres: Mexikói marharagu (Birria) – Recept

A mexikói konyha sokkal színesebb annál, mint hogy csak csilis bab kerüljön idehaza az asztalra. Érdemes kipróbálni ezt a pikáns marharagut is!

Mexikói marharagu (Birria) (380 forint egy adag)

Hozzávalók 4 adaghoz:
• 50 dkg marha- vagy borjúlábszár
• 40 kg hámozott paradicsom (konzerv)
• 1-1 kisebb fej lila és vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 db babérlevél
• 1 rúd fahéj
• 1 teáskanál őrölt római kömény
• 1 teáskanál őrölt oregánó
• 1 db csilipaprika
• 1 evőkanál ecetes jalapeno paprika
• só, frissen őrölt bors
• 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
• korianderzöld a tálaláshoz
• 3 evőkanál olaj

1. A forró zsiradékon puhára dinszteljük az apróra felkockázott lila hagymát, és az ecetes jalapen˜o paprikát.
2. A húst kockákra vágjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és a forró olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük a hámozott, darabolt paradicsommal. Belekeverjük a kakaóport, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a húst.
3. Lefedve, takaréklángon kb. 2 óra alatt omlósan puhára főzzük. Közben, ha szükséges, pótoljuk a vizet, a végén megsózzuk, megborsozzuk. Tortillachipsszel, tejföllel kínáljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta