Divat Konyha

Túrós borogatás a nyakra, burgonyás a lábakra: olcsó és hatékony kozmetika a konyhából

Mielőtt új kozmetikumokat vennénk, nézzünk körül egy kicsit a hűtőszekrényben és a kamrában is, ugyanis szuper szépítőszereket találhatunk a hajunkra és az arcunkra!

Tejszínes-mákos radír a testre: simává teszi a bőrt

Hozzávalók:
● 3 evőkanál mák
● 3 evőkanál tejszín
Így készítsük: a tejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverjük bele a mákot. Kenjük a masszát a nedves bőrünkre, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk bele, majd alaposan mossuk le. Ezután használjunk testápolót, mert az elhalt hámréteg eltávolítása után minden tápláló anyag könnyebben felszívódik a bőrünkbe.

Túrós borogatás a nyakra: feltölti a ráncokat

Hozzávalók:
● 1 evőkanál túró
● 1 teáskanál tejföl
● 1 teáskanál olívaolaj
Így készítsük: az összes hozzávalót keverjük össze, mikrohullámú sütőben kicsit langyosítsuk meg, majd kenjük a nyakunkra. Feküdjünk hanyatt, borítsuk be a nyakunkat egy száraz kendővel, és pihenjünk 20 percig. Ezután langyos vízzel mossuk le.

Tejes borogatás a szemre: megnyugtatja a bőrt

Hozzávalók:
● 1 evőkanál tej
● 1 evőkanál kamillatea
● 2 vattakorong
Így készítsük: keverjük össze a tejet és a teát, kicsit langyosítsuk meg, majd mártsunk bele két vattakorongot. Ezeket helyezzük a lecsukott szemünkre, és pihenjünk így három percig. Ezt ismételjük meg még egyszer, majd töröljük a szemünket szárazra. A végén használjuk szokásos szemkörnyék-ápoló krémünket.

Petrezselymes maszk az arcra: frissíti a bőrt

Hozzávalók:
● 1 evőkanál tejföl
● 1 evőkanál friss petrezselyem
Így készítsük: mossuk meg a petrezselymet, tépkedjük le a leveleit, vágjuk apróra, majd pürésítsük. Keverjük hozzá a tejfölt, majd kenjük be a masszával az arcunkat. Hagyjuk hatni 15 percig, majd meleg vízzel mossuk le, és töröljük szárazra.

Joghurtos pakolás az arcra – hidratálja a száraz bőrt

Hozzávalók:
● 2 evőkanál joghurt
● ½ teáskanál citromlé
● kevés méz
Így készítsük: keverjük össze a joghurtot és a citromlevet, majd adjuk annyi mézet hozzá, hogy kenhető masszát kapjunk. Oszlassuk el az arcunkon, de hagyjuk ki a szemünket és a szánkat. Hagyjuk rajta 15 percig,
majd langyos vízzel mossuk le.

Rozmaringos öblítés a hajra: fényes selymességet varázsol

Hozzávalók:
● 1 evőkanál rozmaring (friss vagy szárított is lehet)
● 1 liter víz
Így készítsük: a rozmaringot aprítsuk fel, majd öntsük le a forrásban lévő vízzel. Hagyjuk 20 percig állni, majd szűrjük le. Miközben hűl, mossuk meg a hajunkat, és a végén a már langyos főzettel
öblítsük le a hajunkat. Nem
kell kimosni belőle!

Burgonyás fürdő a lábra: kényezteti a fáradt végtagokat

Hozzávalók:
● 2 liter víz
● 5 közepes nagyságú burgonya
Így készítsük: hámozzuk meg a burgonyákat, majd főzzük puhára. Vegyük ki a vízből a burgonyákat, majd a főzővizet hagyjuk annyira kihűlni, hogy bele tudjuk rakni a lábunkat. Áztassuk benne a lábunkat 10 percig.

Fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete