Konyha

A latin amerikaiak öröksége a tányéron: Mexikói fánk csokival – Recept

Mexikó leghíresebb fánkja, a bunuelos mindössze 1 milliméteresre nyújtott tésztából készül és a mieinkhez hasonlóan olajban sütik ki.

Mexikói fánk (bun˜uelos) (100 forint egy adag)

Hozzávalók 8 adaghoz:
• 30 dkg liszt
• fél tasak sütőpor
• 2 db M-es tojás
• 2 evőkanál olvasztott vaj
• 1 evőkanál porcukor
• egy csipet só
• 5 dkg cukor
• 1 evőkanál őrölt fahéj
• napraforgóolaj a sütéshez
• 10 dkg étcsokoládé
• kb. 1,5-2 dl víz

1. Az apróra tört csokoládét a vízzel együtt felolvasztjuk.
2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a porcukorral és a csipet sóval. Hozzáadjuk a két tojást, az olvasztott vajat, és kevés vizet keverünk hozzá, hogy gyúrható, nyújtható tésztát kapjunk. 20 percig pihenni hagyjuk.
3. Lisztezett felületen 1 mm vékonyra kinyújtjuk. Fánkszaggatóval köröket szaggatunk belőle, és közepesen forró olajban pár másodperc alatt készre sütjük mindkét oldalukat. Még forrón megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral. A csokoládéöntettel kínáljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta