Egészség

Vérnyomáscsökkentő növények: rendszeresen fogyasztva kis mennyiségben is hatásosak

Az orvos utasításait mindig be kell tartani és ha gyógyszert ír fel, azt be kell szedni. És vannak olyan növények is, amelyek fogyasztásával hozzájárulhatunk az egészséges vérnyomás fenntartásához.

MAZSOLA

Akik naponta háromszor egy kis marék mazsolát esznek, 12 hét után vérnyomáscsökkenést tapasztalhatnak. Mindez a magas káliumtartalomnak és a benne lévő antioxidánsoknak köszönhető, melyek rugalmassá
teszik az érfalakat.

HIBISZKUSZ

Napi 2 csésze hibiszkusztea jelentősen csökkenti a vérnyomást. A benne lévő antioxidánsok megtisztítják a szervezetet a szabad gyököktől, csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

KIVI

A kivi hatásos vérnyomáscsökkentő. Ha rendszeresen esszük, a vérnyomást a normál értékhez közelíti. A kivi a vérnyomást növelő enzim hatását gátolja, és a véralvadást lassítja.

Fotó: pexels