Lélek

Magasabb hőfokon több a veszekedés: hogyan viseljük el a párunkat kánikulában?

A hőségben idegesebbek, fáradtabbak vagyunk, és az intimitásra való igényünk is csökken. Íme, 5 tipp, hogyan fordíthatjuk a kánikulát a szerelmi életünk hasznára.

Magasabb hőfokon több a veszekedés

Tippjeink alkalmazása már csak azért is fontos, mert a hőségben különösen este, fáradtan, rossz a közérzetünk, ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek vagyunk, mint a kevésbé forró hónapokban, így nem csoda, ha többet veszekszünk a párunkkal, mint általában. Fontos hát, hogy kompenzáljunk, kihasználva a nyári kánikula szerelmi előnyeit!

A csillagos ég alatt

Sosem árt, ha kipróbálunk új dolgokat együtt – például ha eltöltünk egy romantikus éjszakát a csillagos ég alatt. Bármilyen fáradtak és levertek vagyunk is a melegtől, vegyük rá a kedvesünket egy sétára egy késői órán, romantikus, természetes közegben. Mivel este tíz után nyáron is lehűl a levegő, kellemes lehet egy elhagyatott park vagy erdei tisztás – a fülledt lakás helyett. A többi már csak a fantázián múlik.

Hűsítő finomságok

Persze, hogy nincs kedvünk este összebújni, ha amúgy is csatakosak vagyunk az izzadtságtól. Készítsünk a meghitt hangulathoz egy nagy kancsó jeges teát vagy limonádét, vagy ami még jobb, megfelelő mennyiségű jégkrémet. Az utóbbi alkalmazásával kellő leleményességgel kívül- belül lehűlhetünk, és megjön a kedvünk a testi szerelemhez is.

Számoljunk tízig!

A kánikulában az idegeink is kevesebbet bírnak, mint a hűvös, szellős napokon. Ha úgy érezzük, hogy agyunkra megy a párunk, mielőtt felcsattannánk, számoljunk el tízig, sőt, ha kell, akár háromszor tízig is. A nehéz vacsikat is cseréljük le, például a könnyű saláták kifejezetten összebújáshoz vezetnek, különösen olyan vágyfokozó étkek felhasználásával, mint a sárgarépa, a szója, a ginseng, az aszalt szilva és a gyömbér.

Öltözzünk lengén!

A nyár egyik kellemes hozadéka, hogy túl sok ruhára nincs szükség – ezt a párunk is értékelni fogja akkor, ha a megszokott pizsamánk vagy mackóalsónk helyett valami szexisebb darabot választunk az együtt töltött estéhez. Egy különlegesen érzéki hálóingnek vagy fehérneműnek a melegben sincs az a férfi, aki ellenállni tudna!

Közös fürdés

Egy fülledt, nyári nap végén feldobhatja a hangulatot egy közös hűtőfürdőzés vagy zuhanyzás, ami már csak azért is izgalmas élmény, mert a legtöbb pár életében nem mindennapos. A hűsítő fürdő nyugtatja az idegeinket, felfrissíti a testünket, és a vízsugár alatt végre izzadástól mentesen ölelhetjük a párunkat.

Vágykeltő jégkrém-turmix recept!

Válasszuk ki kedvenc dobozos jégkrémünket alapnak. Fejenként 3 gombócot dobjunk bele 1-1 dl tejbe, majd szórjuk hozzá a kiválasztott gyümölcsöt, és turmixoljuk össze. Ha tartalmasabb ízekre vágyunk, vaníliás jégkrémbe kerüljön a tej, néhány kocka magas kakaótartalmú csoki, magozott meggy és egy evőkanálnyi mandula. Turmixoljuk össze!

Fotó: shutterstock