Lélek

Játékos önismereti teszt: mondd a kedvenc színed, elárulom, ki vagy!

Sokan szeretnénk jobban megismerni a partnerünket, barátnőnket, munkatársunkat, mégsem faggathatjuk ki őket bizonyos dolgokról. Íme egy egyszerű módszer annak kiderítésére, milyen az ismerősünk valódi, akár mások előtt elrejtett jelleme. Merthogy sok mindent elárulhat a kedvenc színe.

Persze nem tudományos módszerről van szó, de azért szakértők szerint bizony könnyen megismerhető valakinek a természete, a személyisége az alapján, hogy milyen árnyalatú ruhákba öltözködik a leggyakrabban, milyen színek jellemzőek a lakásában, milyen tárgyakkal veszi körül magát. Ismerjük meg a hozzánk közel állók rejtett tulajdonságait! Ha nem is igaz minden állítás mindenkire, jópofa szórakozás lehet ez alapján megvizsgálni a barátainkat, párunkat vagy a főnökünket.

A megbízható kék
A víz és az ég színe – épp ezért a nyugalmat, a távolságot szimbolizálja. Kedvelőjének fontos a harmónia, a megbízhatóság és a szabadság, ezenkívül hűséges és kötelességtudó. Fontos neki a kikapcsolódás és a szórakozás, de mindig biztonságra törekszik és minden tevékenységében nagyon alapos. Ugyanakkor nem igazán közvetlen, sokan tartózkodónak vélik, pedig csak tárgyilagosan, messziről képes szemlélni mindent és mindenkit. Ez a tulajdonsága segít a racionális döntések meghozatalában, de pont emiatt ridegnek tűnhet. Ám ha valakit megismer, mély, őszinte érzelmekre képes, a párkapcsolatában együttérző is tud lenni.

A maximalista piros
Melyik szó jut először eszünkbe, ha a piros szót meghalljuk? Természetesen a szenvedély. Akinek ez a kedvence, a kapcsolataiban és a hétköznapokban is mindent magas hőfokon, teljes odaadással csinál. Mindegy, hogy a partnerét kell lenyűgöznie, vagy a munkáját elvégeznie, ő semmit nem tesz fél gőzzel. Szereti a mozgalmas életet, a kihívásokat és a sportot. Imád a társaság középpontjában lenni, igényli, hogy felnézzenek rá. Szüksége van a csodálatra, mert csak így marad meg benne a láng, és így lesz kiegyensúlyozott. Sosem lustálkodik, neki a nyaralás sem szólhat arról, hogy csak fekszik a  medence partján. Városlátogatás, kirándulás, túrázás vagy valamilyen extrém sport jelenti számára a kikapcsolódást.

A békeszerető zöld
Ez a szín minden kultúrában egyet jelent a természettel. Éppen ezért az ilyen ember két lábban a földön jár, fontosak számára a gyökerek, a család, de szüksége van friss levegőre, szabadságra, hogy fejlődni tudjon. Azt is elengedhetetlennek érzi, hogy a környezete fejlődjön, növekedjen, így a karrierjében is mindig többre vágyik, lépésről lépésre halad a céljai felé. Szeretni való, gyengéd, romantikus és őszinte. Elsősorban a biztonságot nyújtó otthont, a természetet és a zenét kedveli. Ugyanakkor nehezen viseli a konfliktusokat, kerül mindenféle összeütközést. A pontatlansággal ki lehet kergetni a világból.

Az érdeklődő sárga
Ez a szín a napfényt jelenti, így a kedvelői is imádják a meleget, a napsütést. Melegszívű, optimista, lételeme a nevetés, a humor. Tanult, tájékozott és érdeklődő, emellett vicces és szimpatikus személyiség. Éles eszű, választékosan fejezi ki magát. Mivel nem bírja a tétlenséget, bizony türelmetlen. Állandóan azt érzi, hogy még többet kell tennie, ha megáll, lemarad valamiről. A karrier fontos számára, még a pihenés rovására is képes dolgozni.

Az intelligens fekete
Nem kell megijedni, ha valakinek ez a kedvenc árnyalata: bár nálunk elsősorban a gyásszal és a halállal hozzák összefüggésbe, de sokkal többet jelent annál. Az igazi egyéniségek mernek feketét viselni, hiszen ez a szín egyből feltűnik mindenkinek. Intellektuális, kreatív, ugyanakkor egocentrikus is tud lenni a feketét kedvelő ember. Bár képes mély érzelmekre, ugyanakkor sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy valakit közel engedjen magához. A legszívesebben falat húzna maga köré, amelyen nem sok mindenkit enged át. Barátságot csak a hozzá hasonlókkal köt.

A különleges lila
A természetben ritkábban fordul elő, éppen ezért találják sokan lenyűgözőnek. Ez a típus nem ragaszkodik a megszokott dolgokhoz, bátran kísérletezget. Nagyon spirituális, imádja a misztikumot a természetfeletti dolgokat. Rendkívül érzékeny és befelé forduló. Olyanokkal érzi jól magát, akik hozzá hasonlóan spirituálisak. A tökéletes kapcsolatot keresi, de néha túl magasra teszi a lécet. Nem fél a csalódástól és a fájdalomtól, mert hiszi, hogy ez is egy út arra, hogy jobban megismerje önmagát.

A gyakorlatias barna
Nyugodt, hűséges, házias és felelősségteljes. Gyakorlatias, jó a kézügyessége, ám időnként bizony akaratos és rugalmatlan. Szüksége van egy kényelmes, biztonságos otthonra és egy megbízható társra. Az elsöprő szenvedélyről is képes lemondani a biztonság kedvéért. Értékeli, ha valaki ezt megadja neki, érzelmi vagy anyagi szempontból. Fontos számára az állandóság, nem szereti az új helyzeteket és a változatosságot.

Az együttérző rózsaszín
Különleges ízlése van, érzékeny társasági ember. Igazi művészlélek, időnként hajlamos azonban elragadtatni magát. Az emberi kapcsolatokban szélsőségesen viselkedik. Egyszer szelíd és romantikus, máskor meg éretlen, különc, nehezen alkalmazkodó. Nem szívesen van a középpontban, szeret elvegyülni a tömegben. Ugyanakkor nagyon együttérző és tökéletes hallgatóság, kiváló tanácsokat tud adni mindenkinek.

Az idealista fehér
Kik viselnek fehéret? Orvosok, ápolók… éppen ezért sokaknak a reményt és a segítséget jelenti ez a szín. Azok, akik szívesen hordanak fehéret, hisznek a jóban. A külvilág magába fordulónak, tökéletességre törekvőnek látja, valójában álmodozó, idealista, aki azért dolgozik, hogy a világ jobb hely legyen. Szeret másokon segíteni, és általában a karitatív munkában érzi kiteljesedve magát. Önmagával szemben nagy elvárásokat képes támasztani, ám másokkal szemben igen elnéző. Mivel mindenkiben a jót látja, könnyen kihasználhatják.

Fotó: gettyimages