Ezotéria

Igaz történet: Bedobtak egy meggyújtott anyagot, átöleltek és bocsánatot kértek

A tűz itt a fejlődést, az átalakulást, az életerőt és a vágyakat jelképezi.

A régi lakásomban vagyok, és három idegen, rossz külsejű férfi becsöngetett. Bedobtak valamilyen meggyújtott anyagot, és a tűz kezdett szétterjedni mindenfelé. Már majdnem elértek engem is a lángok, amikor a férfiak átöleltek, és bocsánatot kértek, sőt, az egyikükkel szexuális kapcsolatom is lett. Elnézést, ha zavarosnak tűnik, de ennyire emlékszem – írta korábban egy aggódó olvasónk, aki azt kérte, fejtsük meg a zavaros álmát.

Van, hogy ébredéskor csak zavaros képrészletekre, érzésekre emlékszünk, de gyakran ez is elég ahhoz, hogy megfejtsük a tudatalatti üzenetét, hiszen mindig a lényeg marad meg bennünk.

Különös álma egy igen kedvező időszak eljövetelét, egy nagy változást mutat előre, melyért ugyan meg kell majd küzdenie, de biztosan megérkezik. Álma a régi lakásában játszódik, ami itt arra utal, hogy egy olyan problémája van, mely még abban az időszakban alakult ki, mikor még ott élt. (Lehet ez bármi, például megsérthették valamivel, amitől csökkent az önbizalma, vagy olyan esemény történt, ami miatt türelmetlenebbé vált, esetleg magára vállalt egy olyan terhet, amitől a mai napig nem tudott megszabadulni stb.) Az otthonunk, az épületek mindig önmagunkat jelzik: sorsunk alakulását, múltunkat, érzelmeinket, jelenünket.

Ha egy korábbi lakásunkat látjuk, akkor azt az időszakot kell megvizsgálni. Érdemes felidézni, milyen fontos események történtek velünk azokban az években, mikor ott éltünk. Ide érkeztek meg az ijesztő férfiak, akik tüzet gyújtottak. Álmában a férfiak az ön személyiségének egy olyan részét jelképezik, melyről, ha tud, igyekszik elnyomni, de az is lehetséges, hogy még nem is ismeri önmagának ezt az oldalát. Pedig a látszat ellenére ez nem rossz, sőt, igencsak a hasznára lesz, mikor végre előtör. Erre utal a hármas szám is, ami az ügyek elrendeződésének, az érzelmileg magasabb szintre lépésnek a száma.

Mutatja, hogy az akarat, az értelem és az érzelem egyensúlyba kerül, a tökéletesség szimbóluma. Így ezek az ijesztő férfiak az ön személyiségének azon része, ami jobb irányba viszi majd az életét. Az, hogy becsöngettek, és nem önre törték az ajtók, jelzi, hogy fokozatosan jelenik meg az életében a változás, nem egyik napról a másikra. Ez viszont arra is rámutat, hogy önnek is dolgoznia kell majd érte, elfogadnia a változást, ami nem mindig lesz könnyű.

A tűz az egyik őselem, ezért igen lényeges szimbólum az álmokban. Sokféle dolgot jelenthet attól függően, hogy milyen formában jelenik meg. Önnél a férfiak (a saját személyisége) gyújtották ezt meg. Egy kis lángról indult, és elkezdett szétterjedni, de önt nem égette meg. Ezután átölelték, és bocsánatkérést is kapott. A tűz itt a fejlődést, az átalakulást, az életerőt és a vágyakat jelképezi.
Azt mutatja, hogy hamarosan elindul önben a változás, ami sokkal jobb irányba viszi az életét. Rájön (talán már tudja is), honnan indul régi problémája, és legyőzi azt. Az álombéli erotika és szex is több mindent jelenthet helyzettől függően. Itt a többi szimbólummal kapcsolódva szintén a fejlődést, az életerőt mutatja. Jelzi, hogy megnyílnak életében és személyiségében azok a gátak, melyek eddig akadályozták a továbbjutásban, és meg sem lehet állítani addig, míg eléri céljait, és megszünteti régi gondjait.

Fotó: pexels