Lélek

Minden érzékünkre hat: kényeztetés a narancs varázserejével

Egy masszázs, amely nem csak a testre és lélekre hat, de az ízlelőbimbóinkra is.

Csoda a bőrnek

„A narancsolaj visszaadja a száraz bőr egyensúlyát, jó hatással van a vérkeringésre, anyagcserefolyamatokra. A béta-karotin erőteljes antioxidáns, ami védi a bőrt, és megakadályozza az öregedés jeleinek kialakulását. Oldja az izomgörcsöket, fájdalmakat, és emellett jó közérzetet teremt” – mondta Zsille Konstantina masszőr.

Édes élet

„A narancs illata önmagában segít az ellazulásban. A masszázs egy pohár narancsos limonádéval kezdődik. A narancs fokozza az örömérzést, ettől különösen élvezzük a masszázst.”

Ápoló cseppek

„Először az arcra teszek néhány friss narancskarikát, főként a szemek alá. Amíg ezek kifejtik jótékony hatásukat, addig a dekoltázsra csepegtetett narancs levével gyengéd, simító mozdulatokkal oldom a felgyülemlett feszültséget. Majd az arcot finom, dörzsölő mozdulatokkal átmasszírozom, hogy megszabaduljunk az apróbb ráncoktól.”

Viszlát fáradt lábak!

„A lábakat a combtőtől a bokáik erőteljes, határozott mozdulatokkal végiggyúrom. Ehhez használok bázisolajjal kikevert narancsolajat, de friss narancsgerezdeket is. Minden izmot alaposan megdolgozok. A vádlin morzsolgató, körkörös mozdulatokkal enyhítem a görcsöket.”

Gondoskodás a kezeknek

„Nem csak a talpakat, de a tenyeret, ujjakat is alaposan átmasszírozom, majd a karok következnek, a vállakig.”

Oldjuk fel a görcsöket!

„A nyak és a váll a legérzékenyebb terület, itt érezzük leginkább a masszírozás szükségét, itt a leggyakoribb az izommerevség. A vállak masszírozását ülve végezzük, igen erőteljes, nyomó, szétdörzsölő mozdulatokkal.
A fejet előrehajtva, a nyakcsigolyákat egyenként átmozgatjuk, körkörös mozdulatokkal.”

Narancsos fürdő otthon

Kevés olívaolajhoz keverjünk frissen facsart narancslevet, és tegyünk a vízbe néhány narancshéjat is, hogy az olaja megtehesse jótékony hatását. Bártan helyezzünk az arcunkra, dekoltázsunkra egy-két narancskarikát, feküdjünk el, és élvezzük a fürdőt. Ha lehet, párologtassunk narancsolajos illóolajat.

Fotó: archív