Sztár

Vérig sértették a válása óta egyedül élő Endrei Juditot: „Az élettől is elmegy a kedvem”

Nem igazán szoktam a műsoraim után kommenteket olvasni, most mégis kíváncsi voltam az első reagálásokra. Egy igen szigorú megjegyzés váratlanul ért.

Nemrégiben egy televíziós műsorban vendégeskedtem, három hölgy társaságában. Volt közöttünk fiatal, középkorú, én képviseltem az idős korosztályt, egy pszichológus szakértői meglátásaival egészítette ki az elhangzottakat. A téma az intimitás volt. Mivel fontosnak tartom erről beszélni, úgy gondoltam, csak akkor van értelme elfogadni a meghívást, ha őszintén beszélek a tapasztalataimról. Abban már az elején egyetértettünk beszélgetőtársaimmal, hogy az intimitást nem szűkítjük le a szexualitásra. Így talán nem is volt meglepő az első válaszom, hogy ma már saját magammal vagyok a legintimebb, legbensőségesebb viszonyban. Azt sem titkoltam soha, hogy a lányaim édesapjától való elválásom óta, sok éve a magam útját járom, egyedül élek. Így döntöttem, nekem ez így jó, így érzem a legszabadabbnak magam.

Nem igazán szoktam a műsoraim után kommenteket olvasni, most mégis kíváncsi voltam az első reagálásokra. Egy igen szigorú megjegyzés váratlanul ért. „Bár szeretem Endrei Juditot, de ebben a beszélgetésben őt hallgatva, nemcsak a párkapcsolattól, de az élettől is elmegy az ember kedve.” Pedig higgyék el, nem vagyok ezzel az életszemléletemmel egyedül. Sőt! Fontosnak tartom erről beszélni, mert hiszem, ezzel is segítek azoknak a nőknek, akik szintén egyedül élnek. Vagy mert így döntöttek, vagy a sorsuk így alakult. De nem akarnak mindenáron párkapcsolatot, különösen, ha az nem építi őket, és nem ad számukra harmóniát, békességet.

Nemrégen egyik barátnőm jegyezte meg, inkább az egyedüllétet választotta, mert a kapcsolatában nem volt boldogabb, mint most egyedül. Hangsúlyozom, nem magányosak vagyunk, csak nincs férfi mellettünk. Úgy gondolom, nem határozhatja meg egész létünket, értékünket az, hogy egyedül vagyunk-e, vagy egy jól működő, esetleg egy megalkuvásokkal teli párkapcsolatban élünk. Egy nő semmiképpen nem kevesebb azáltal, hogy egyedül van. Ez az én véleményem. Mindig elmondom azt is, természetesen nem kell velem egyetérteni. De azt semmiképpen nem szeretném, ha bárki is úgy érezné, hogy éppen én vettem el a kedvét a párkapcsolattól, az élettől. Döntsön mindenki a maga szemlélete szerint!

Szeretettel: Judit

Endrei Judit további írásait ide kattintva tudja elolvasni.