Néha a nagy megoldások a legapróbb dolgokban rejlenek. Az olaj pontos és csepegésmentes adagolásának legpraktikusabb módja, ha egy speciális kiöntőt használunk. Ezek közvetlenül az üvegre csavarhatók, segítségükkel könnyen szabályozhatjuk, hogy csak a kellő mennyiségű olajat öntsük a salátára, a serpenyőbe vagy a pácra.
Adagolás kanállal vagy permetezővel
A pontos adagoláshoz jó alternatívát jelentenek az adagolókanalak vagy a pumpás spray-k is. Egy evőkanál segítségével egyszerűen és pontosan kimérhetjük az olajat anélkül, hogy túlöntenénk és az olajospalack oldala sem lesz ragacsos. Akik nagy felületen szeretnék elosztani az olajat, például grillezéskor vagy sütéskor, az olajszóró jelentheti a megoldást. Egy-két fújás a spray-ből és a sokszor bosszantó csöpögéssel sem kell már foglalkoznunk.

Ez is érdekelhet:
Ez a legjobb olaj a sütéshez: 6 séf is ugyanazt állította róla
Zöldessárga elixír: 6 meglepő dolog, amire az olívaolaj használható
Lyuk a fedélen
Egy egyszerű, otthon saját kezűleg kivitelezhető módszer is megoldást jelenthet. Ha egy kis tűvel apró lyukat szúrunk az olajpalack fedelén, az olaj lassabban folyik, és könnyebben szabályozhatjuk a mennyiséget. Ez a módszer költséghatékony és gyorsan megvalósítható.
Egyszerű tisztítás
Még a legjobb adagolási módszerrel is előfordulhat, hogy az üveg olajos lesz. Egy egyszerű trükk azonban segít az üveg és a pult tisztán tartásában: ha gumiszalagot vagy kendőt kötünk az üveg nyakára. A gumiszalag megakadályozza, hogy az olaj lefolyjon a palackon, a kendő pedig felszívja az esetlegesen kifolyó olajat, és egy könnyed mozdulattal le is lehet törölni utána az üveg nyakát.
Fotó: pexels.hu