Hozzávalók:
- 1,5 kg csontos oldalas
- 6 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 1 dl paradicsompüré
- 1 nagy evőkanál méz
- 2 evőkanál Worcestershire-szósz
- 4 evőkanál kész BBQ-öntet
- a salátához:
- 1 kg paprika (piros, zöld, sárga)
- 1 fej vöröshagyma
- ½ dl fehérborecet
- olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
Az oldalast két darabba vágjuk, lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, adunk hozzá 4 gerezd zúzott fokhagymát, bőven sózzuk, borsozzuk. Lefedve 1,5 óra alatt puhára főzzük a húst. Kivesszük a főzővízből, hagyjuk megszáradni. A maradék 2 gerezd fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük a paradicsompüré-vel, mézzel, a Worcestershire-szósszal és a BBQ-öntettel.
Az öntetet sózzuk, borsozzuk, megkenjük vele a húst, 20 percig hagyjuk állni, majd faszenes grillen vagy sütő grillfokozatán ropogósra sütjük. A salátához a megmosott paprikák csumáját kivágjuk, vékonyan felkarikázzuk a paprikákat és a vöröshagymát. Tálban összekeverjük, enyhén besózzuk, majd ecet, olaj és
1 dl víz keverékéből öntetet készítünk rá.
490 kcal, 50 g szénhidrát/adag