Az édes reggeli lehet egyszerű is – nem kell órákat tölteni a konyhában már korán reggel. Ezek az édes bundáskenyér-, vagy más néven french toast rudacskák gyorsan elkészíthetők, kevés alapanyag kell hozzá, és mind a gyerekek, mind a felnőttek imádni fogják. Airfryerben sütve különösen ropogósak, szinte maguktól elkészülnek.
Bundáskenyér rudacskák az airfryerből: okos reggeli ötlet
A french toast az egyik eredeti zero-waste recept, ami már a trendek előtt is létezett. Az ötlet az volt, hogy a megmaradt kenyér ne a kukába kerüljön: a kenyeret tejbe és tojásba kell mártani, vajban megsütni, majd fahéjjal és cukorral megszórni. A jó hír, hogy sokkal egyszerűbben, airfryerben is el lehet készíteni: extra ropogós, finom rudacskák lesznek a bundáskenyérből.
Tipp: kaláccsal is működik a recept, bátran kísérletezhetsz vele, és készíthetsz hozzá különböző mártogatósokat, amelyek még jobban feldobják az édes reggelit.
Ezeket olvastad már?
Édes bundáskenyér air fryerben: hozzávalók és elkészítés

Ehhez a recepthez legjobb az egy kicsit száraz, gazdagabb fehér kenyeret választasz. Kell továbbá tojás, tej és egy kevés vanília. Ha nagyon édesszájú vagy, egy csöpp juharszirupot vagy porcukrot is adhatsz a panírhoz.
- Vágd fel a kenyeret körülbelül két cm vastag rudacskákra.
- Keverd össze a tojást a tejjel, vaníliás cukorral és egy csipet fahéjjal.
- Mártogasd a rudacskákat a keverékbe, úgy hogy jól átitassák, de ne essenek szét.
- Helyezd a szeleteket az airfryer kosarába kis távolságra egymástól.
- Sütés: 180 °C-on körülbelül 8–10 perc alatt ropogós sülnek. Félidőben fordítsd meg, hogy egyenletesen piruljanak.
- Keverd össze a maradék cukrot a fahéjjal, és a még meleg rudacskákat hempergesd bele.
A végeredmény: aranybarna, ropogós rudacskák, amiket akár joghurtba vagy kompótba mártva is fogyaszthatsz.
Forrás: leckerschmecker
Fotó: archív