Konyha

Ropogós csoda 10 perc alatt: így készül a tökéletes édes bundáskenyér airfryerben

Ezek a ropogós bundáskenyér rudacskák az airfryerből tökéletes választás, ha valami különleges finomságra vágysz reggelire.
édes bundáskenyér francia bundáskenyér gyümölcsökkel

Az édes reggeli lehet egyszerű is – nem kell órákat tölteni a konyhában már korán reggel. Ezek az édes bundáskenyér-, vagy más néven french toast rudacskák gyorsan elkészíthetők, kevés alapanyag kell hozzá, és mind a gyerekek, mind a felnőttek imádni fogják. Airfryerben sütve különösen ropogósak, szinte maguktól elkészülnek.

Bundáskenyér rudacskák az airfryerből: okos reggeli ötlet

A french toast az egyik eredeti zero-waste recept, ami már a trendek előtt is létezett. Az ötlet az volt, hogy a megmaradt kenyér ne a kukába kerüljön: a kenyeret tejbe és tojásba kell mártani, vajban megsütni, majd fahéjjal és cukorral megszórni. A jó hír, hogy sokkal egyszerűbben, airfryerben is el lehet készíteni: extra ropogós, finom rudacskák lesznek a bundáskenyérből.

Tipp: kaláccsal is működik a recept, bátran kísérletezhetsz vele, és készíthetsz hozzá különböző mártogatósokat, amelyek még jobban feldobják az édes reggelit.

Ezeket olvastad már?

  1. 10 gyönyörű évelő virág, amit szeptemberben szaporíthatsz egyszerűen: itt a lista
  2. Szebb, mint a hortenzia és a fagyokig virágzik: bármely előkert dísze lehet ez a pompás bokor
  3. Soha többé nem reped meg a piskótatekercs teteje, amikor felcsavarod: ez a titok

Édes bundáskenyér air fryerben: hozzávalók és elkészítés

édes bundáskenyér francia bundáskenyér gyümölcsökkel
Belül puha, kívül ropogós

Ehhez a recepthez legjobb az egy kicsit száraz, gazdagabb fehér kenyeret választasz. Kell továbbá tojás, tej és egy kevés vanília. Ha nagyon édesszájú vagy, egy csöpp juharszirupot vagy porcukrot is adhatsz a panírhoz.

  1. Vágd fel a kenyeret körülbelül két cm vastag rudacskákra.
  2. Keverd össze a tojást a tejjel, vaníliás cukorral és egy csipet fahéjjal.
  3. Mártogasd a rudacskákat a keverékbe, úgy hogy jól átitassák, de ne essenek szét.
  4. Helyezd a szeleteket az airfryer kosarába kis távolságra egymástól.
  5. Sütés: 180 °C-on körülbelül 8–10 perc alatt ropogós sülnek. Félidőben fordítsd meg, hogy egyenletesen piruljanak.
  6. Keverd össze a maradék cukrot a fahéjjal, és a még meleg rudacskákat hempergesd bele.

A végeredmény: aranybarna, ropogós rudacskák, amiket akár joghurtba vagy kompótba mártva is fogyaszthatsz.

Forrás: leckerschmecker
Fotó: archív