Konyha

A nagymamám csak így csinálta: a családunk kedvenc körete ez a tökéletes tojássaláta

A nagymamám kedvenc tojássalátája igazi klasszikus: egyszerű, krémes és frissítő. A főtt tojás, a ropogós retek és a lágy majonéz tökéletes harmóniát alkot.
tökéletes kérmes tojássaláta szendvicsre kenve

A nagymamák kedvence

Ez a recept a hagyományos alapokat használja, mint a keményre főzött tojás, a friss retek és a krémes majonéz. Lássuk be, ezek együtt tökéletes ízkombinációt hoznak létre. Ráadásul egy jó a tojássaláta ízét az ecet, a mustár és a tejföl is különlegessé teheti.

Az elkészítés folyamata egyszerű, hiszen csak a hozzávalók összekeverése és ízesítésére van szükség. Ez a saláta megállja a helyét bármilyen összejövetelen, piknikeken, vagy akár egy sima vasárnapi ebéden köretként is a sült húsok mellé.

A tökéletes tojássaláta receptje

Hozzávalók:

  • 1 csipet bors
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 0,5 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál ecet
  • 5-6 darab retek
  • 6 darab tojás
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Első lépésként főzd meg keményre a tojásokat egy fazék vízben, nagyjából 10 perce alatt. Amikor megfőttek a tojások, hűtsd le őket hideg vízben, majd pucold meg és vágd apróra.
  2. Amint elkészültél a tojás aprításával, mosd meg a retket, és vágj belőle nagyon vékony szeleteket.
  3. Egy jénai tálban keverd össze a majonézt a sóval, a borssal, az ecettel, a retekkel és a tejföllel.
  4. Keverd hozzá a tojásokat és hagyd állni pár órán keresztül a hűtőben.
  5. Végül ízlés szerint ízesítsd a salátát sóval, borssal vagy szükség esetén egy kis mustárral.

Ez is érdekelhet

  1. Megbuktak a népszerű márkák: ez a hűtő tartja a legtovább a hideget, ha áramszünet van
  2. Régen csak a szegények ették kényszerűségből: a májad legjobb barátja ez a gyerekkori csemege
  3. Pénzbírságot kapsz, ha ezt dobod a kukába: új szabályok léptek életbe a szemétszállításban

Tojás, mint egészséges alapanyag

tökéletes kérmes tojássaláta szendvicsre kenve
A tökéletes, krémes tojássaláta elkészítése nem is olyan bonyolult

A tojás rendkívül tápláló és egészséges élelmiszer.

Magas minőségű fehérjét tartalmaz, amely létfontosságú az izmok, a sejtek és a szövetek regenerálódásához.

  • Emellett gazdag vitaminokban, például A-, D- és B-vitaminokban, valamint ásványi anyagokban.
  • A tojásban található kolin pedig szinte elengedhetetlen a memória és az agyműködés szempontjából.

Bár a tojás koleszterint is tartalmaz, egyes kutatások szerint mérsékelt fogyasztása nem növeli jelentősen a szívbetegségek kockázatát. Sőt, sokkal inkább a kiegyensúlyozott étrend részeként tartják számon.

Tudtad?

A tojás az egyik legnépszerűbb alapanyag a világon: reggelire, salátákhoz, szendvicsekhez vagy süteményekhez is használjuk.

Mégis, főzése során sokan elkövetnek olyan hibákat, amelyek miatt a végeredmény nem lesz tökéletes. A rossz technika nemcsak esztétikai problémát okoz, hanem pazarláshoz és akár egészségügyi kockázathoz is vezethet.

Forrás: Lender

Fotó: gettyimages