Konyha

Sült almás, fahéjas sütőtökkrémleves

Az ősz egyik slágerzöldsége, amely gyönyörű, napsárga színével idézi vissza a nyarat. Pucolni nem könnyű, de megsütni igen!
alma citrom fahéj konyha méz sütőtök sütőtökkrémleves tejszín vrábel kriszta
Hozzávalók:

  • 80 dkg pucolt sütőtök
  • 2 piros alma
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 dl tejszín
  • 3 evőkanál méz
  • 1 citrom

A sütőtököt megpucoljuk, felkockázzuk, az almát feldaraboljuk, a magházát eltávolítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük őket, megszórjuk 1 teáskanál fahéjjal, és 250 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

A megsült almát és tököt lábosba tesszük, felöntjük 1,2 liter vízzel, hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk. Botmixerrel simára keverjük, mézzel, citromlével, a maradék fahéjjal ízesítjük.

230 kcal, 52 g szénhidrát/adag