Címlapsztori

Erdélyi Mónika: „Robira akkor is számíthatok, amikor a gyerekemről van szó”

Erdélyi Mónika és Gergely Róbert már több mint egy évtizede jó barátok. De miért nem tudtunk eddig erről?
barátság erdélyi mónika gergely róbert holczhaffer csaba nagy duett

Kutyaugatás hallatszik a kerítés túloldalán. Vendéglátónk, Gergely Róbert csöndre inti az állatokat, és amíg bemegyünk a házba, elzárja őket előlünk. Miután átlépjük a biztonságot nyújtó küszöböt, Robi a kutyákat ismét szabadon engedi a kertben, aminek csak később lesz jelentősége. Akkor, amikor tíz perccel később Erdélyi Mónika is megérkezik. Az ebeket ekkor már nem kell a kert egy távolabbi zugába irányítani, hiszen a kutyák nem ugatnak, nem csaholnak, régi ismerősként fogadják Mónikát. Ez az apró jel is jól tükrözi, a műsorvezetőnő gyakori vendég Gergely Robinál. „Legalább 15 éve, hogy barátok vagyunk, közös társaságba jártunk, innen az ismeretség – meséli Mónika. – Az első közös emlékünk egy szabadtéri színházi előadáshoz fűződik. Udvaros Dorottyát néztük meg a Kertész kutyája című darabban. Robi hívott meg, én pedig örömmel mentem vele és a barátaival.” „Kisebb felfordulást okoztunk – folytatja Gergely Robi a sztorizást. – Az volt a terv, hogy feltűnésmentesen, szerényen érkezünk meg, de a darab rendezője, aki egyben a jó barátom is, már várt minket, és az első sorba, pótszékekre ültetett le. Abban a pillanatban kiderült, mi itt nem tudunk észrevétlennek lenni. Az összes szempár ránk szegeződött, a közönség kíváncsian figyelt. Ugyanakkor éjszaka elmentünk egy Teréz körúti török étterembe. Direkt a terem végében, háttal a bejáratnak ültünk le, csakhogy nyugodtan beszélgethessünk. Valahogy mégis híre ment, hogy Mónika is ott van az étteremben, és egyre többen jöttek az asztalunkhoz autogramot kérni tőle. Mónikával nem volt könnyű elrejtőzni, hiába tettünk rá kísérletet…”

„Mollikám is szívesen alszik Robiéknál”

Az eset óta Mónika és Robi legtöbbször egymásnál találkoznak, kerülik a közös nyilvános megjelenéseket. Nem titkos barátság az övék, csupán mindkettőjüknek kényelmesebb, ha olyan helyen találkoznak, ahol nincsenek kitéve a kíváncsi tekinteteknek. „Néha meglepetésszerűen ugrunk át egymáshoz, máskor előre megbeszélt időpontokban, születésnap vagy valamilyen ünnep apropóján” – mondja Robi, miközben aprósüteménnyel, sajtos pogácsával és kávéval kínál. Az énekes-színész arról is beszél, a barátságuk akkor mélyültel, amikor ő is Érdre költözött, így a személyes találkozások rendszeresebbé válhattak. „Nagyon szeretem Robi precizitását, és ahogyan vendégül látja a barátait – árulja el Mónika. – Nyaranta többször bográcsozunk, isteni húsokat és zöldségeket sütünk, fel van állítva a pingpongasztal, mindig nagyon jó a hangulat. Néha én is hoztam át saját készítésű tortát, mert úgy éreztem, sokkal személyesebb, mint egy közértben vásárolt bonbon. Robi felkészült és jó házigazda. A 10 éves kislányom, Mollika nem egy másoknál alvós fajta, de Robihoz és korábbi párjához, Timihez boldogan jött, és töltötte náluk az éjszakát, amikor nekem úgy adódott, hogy egy vizsga miatt másnap korán reggel el kellett mennem otthonról, és nem akartam egyedül hagyni a házban. Megnyugtat, hogy Robira akkor is számíthatok, amikor a gyermekemről van szó.” Mónika elmondja azt is, sármosnak tartja Gergely Róbertet, de sosem lépték át azt a bizonyos határt. „Eszünkbe sem jutott közelebb kerülni egymáshoz, és ez így van jól. Már akkor is barátok voltunk, amikor még mindegyikünk másik párkapcsolatban élt, és azután is barátok maradtunk, hogy megváltozott a családi helyzetünk. Egy jó barátság mindent túlél.” Erdélyi Mónika is megélt már két válást, pontosan tudja, hogy nagyon fontos lehetőség szerint békességben elválni. Örül, hogy Robiék is szépen zárták le a közös éveiket.

Teljesítette Mónika álmát

Váratlanul színes fényképek kerülnek elő. Kiderül, hogy Robi korábban teljesítette Mónika egy régi álmát. A történet szerint Mónikát már gyerekkorában vonzotta a színpad, és színésznő szeretett volna lenni. „A színpad iránti vágyamat végül Robi teljesítette – árulja el Mónika. – Egy alkalommal felhívott, mert a színházában megbetegedett az egyik színésznő, és ő azt gondolta, a Goodbye Charlie című darabba beugorhatnék a lebetegedett kolléganő helyére. Hát, mondanom sem kell, nagyon izgultam, pedig csak egyetlenegy alkalomról és pár mondatos szerepről volt szó! Utána meg is fogadtam, én többet nem játszom színházban! Nagyon érdekes volt, nagyon tanulságos, de rájöttem, a színészetet nem nekem találták ki. A kamerák előtt sosincs lámpalázam, de a színpadon annál inkább!” – meséli nevetve Mónika. Szóba kerül még Robi legutóbbi kerek születésnapja: februárban töltötte be a hatvanat. „Nekem is furcsa, hogy már ennyi vagyok! – vallja be Robi. – Vannak kisebb egészségügyi problémáim, éppen ezért alapos szűrővizsgálatra mentem, amin az orvos megállapította, a koromnak megfelelő az állapotom. Szerencsére bírom erővel a munkát, és kitartóan keresem azt a személyt, akinek átadhatom a magánszínházam vezetését.” „Szerintem még nem kellene ezen gondolkodnia – szól közbe Mónika. – Amikor ránézek, energikus, örökfiatal embert látok. Mi még 25 év múlva is jókat fogunk együtt nevetni.”

Mindketten megjárták a Nagy Duettet

Erdélyi Mónika néhány évvel ezelőtt Gáspár Lacival alkotott egy párt A Nagy Duett című show-műsorban, a mostani szériában pedig Gergely Robi tanítja énekelni Megyeri Csillát a TV2 vasárnap esti szuperprodukciójában. „Elsősorban játéknak és szórakozásnak fogom fel a versenyt – árulja el Robi. – Mónika is azt tanácsolta, kezeljem vidámam és lazán a szerepléseinket, ésén így is teszek. Jól éreztem magam az élő adásban. Remélem, a tévénézők is élvezik a produkcióinkat, igyekszem a temperamentumos partneremből, Csillából kihozni a maximumot.”

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete