Címlapsztori

Balázs Andrea: „Tizenhat éve szerelmes vagyok Gáborba”

Balázs Andrea végre megmutatja élete nagy szerelmét, Ridzi Gábort. A színésznő és párja már 16 éve élnek együtt. Na, de ha ilyen mély a szerelmük, akkor miért nem házasodtak még össze?
balázs andrea holczhaffer csaba horváth tamás karinthy színház kasszázs erzsi nagy duett ridzi gábor Tv2

Ahol Balázs Andrea megjelenik, ott garantált a jókedv. A rendkívül közvetlen színésznőnek nagyon magával ragadó kisugárzása van. Az elmúlt években többször is találkoztam vele, és mindig vicces és barátságos volt. Kifejezetten örülök, hogy a mostani találkozónkra a párjával, Ridzi Gáborral jött. „Tizenhat éve vagyunk együtt. Ez a szerelem úgy hiányzott nekem, mint hátamra a púp!” – mondja Balázs Andrea nevetve. Az igazság az, amikor 2002 tavaszán megismerkedtek, Andrea épp a Shakespeare Színművészeti Akadémia növendéke volt, a vizsgájára készült, és esze ágában sem volt szerelembe esni. Ám a véletlenek sokasága mégis úgy rendezte, hogy ők ketten egymásra találtak. „Egy barátnőm meghívott a házibulijába. Egész este a konyhában beszélgettem, és mikor indulni készültem, még elköszöntem a többiektől, akik a nappaliban csevegtek egymással. Ott ült Gábor is. A tekintetünk találkozott…” – meséli Andrea. „Ahogy belépett a szobába, azonnal felfigyeltem rá. Nem csak a dús idoma-in időzött el a szemem, hanem a viselkedése is nagyon tetszett, bájos és nőies volt” – veszi át a szót Gábor.

Három jegygyűrűt hagyott el

Bár Andreának másnap reggel vizsgája volt, hajnal háromig beszélgetett Gáborral. „Amikor elbúcsúztunk, én négy emeletet rohantam le az utcára, és belekiabáltam a jeges hajnalba: »Én most nem lehetek szerelmes!« Miközben tudtam, hogy elvesztem Gábor kék szemében, és erre a férfire vágyom!” A színházi szakemberként dolgozó és művészeti ügynökséget vezető Ridzi Gáborral Andreának bőven van közös témája, de egy dologhoz tartják magukat, ahogy átlépik az otthonuk küszöbét, nem beszélgetnek a szakmájukról. „A megismerkedésünk után csaknem rögtön összeköltöztünk. A kapcsolatunk egyik alapszabálya: a munkánkkal kapcsolatos problémákat házon kívül hagyjuk. Van két kutyánk és két macskánk, őket szeretgetjük, velük foglalkozunk. Tévésorozatokat is szívesen nézünk, és barátokat is boldogan hívunk magunkhoz. Szeretünk társasjátékozni vagy csak beszélgetni. Akkor érzem a legjobban magam, ha a családom és a barátaim körülöttem vannak. Tyúkanyótípus vagyok, aki szeret gondoskodni másokról, aki mindenkit halálra etetne. Nálunk központi téma az étkezés” – meséli nevetve a Gyomaendrődről származó lány.

„Sosem találnék jobb társat”

A pár még nem házasodott össze, de ennek egyszerű prózai oka van – mindig közbejött valami, ami miatt az esküvőre nem jutott idő. Vagy egy új színházi bemutató, esetleg egy közeli rokon esküvője, máskor egy családi tragédia húzta át az esküvőről szőtt terveket. „Gábor háromszor kérte meg a kezem, és én mindháromszor igent mondtam, majd a szétszórtságom miatt egymásután hagytam el a gyűrűket. Ígérem, a negyedik lánykérés után férjhez megyek hozzá, de leginkább nem a papír miatt, hanem, hogy egy jót bulizzunk a szeretteinkkel. A hivatalos papír nem fontos, hiszen tudom, hogy Gábor az igazi, és nála jobb társat sosem találnék. A kapcsolatunkban ő a realista, én az álmodozó, így jól kiegészítjük egymást. Szükségem van arra, hogy visszarántson a földre, a valóságba.”

Kisbabát szeretne

Amikor az anyaság szóba kerül, Andrea nem köntörfalaz. „Mindenemet odaadnám egy kisbabáért. Ha arról lenne szó, akár 9 hónapig egy kórházi ágyon feküdnék, csakhogy legyen gyerekünk. Biztos vagyok benne, lesz is, csak egy kicsit később, és azt sem bánom, ha 45 éves koromban. Tudom, hogy későn érő típus vagyok. Nekem minden később adatott meg, mint általában másoknak.” A jelenleg a Tv2 A Nagy Duett című műsorában szereplő Balázs Andrea nem mellesleg már 15 éve a Karinthy Színház tagja, a közönség pedig három alkalommal a színház legnépszerűbb színésznőjének választotta. Hat színdarabban látható, és nem mindegyik vidám előadás. A Tortúra című pszichothrillerben Árpa Attila oldalán igazán megmutatja, hogy milyen kivételes drámai vénája van. „Nagyon szeretem a munkámat, pedig nem indult könnyen a pályám. Kitanultam a cipőfelsőrész-készítő, ruhagyártó és masszőr mesterséget is, mielőtt hivatalosan színpadra kerültem.” Gábor és Andrea már nagyon várják a színházi szezon végét, hogy több időt tölthessenek együtt. „Szeretjük Párizst, idén nyáron már harmadszor megyünk vissza. Semmi különös nem történik ott velünk, csak a Szajna-parton sétálgatunk, vagy a Montmartre negyed egyik hangulatos kávézójában üldögélünk. Párizs a szerelmesek városa. Mi pedig már 16 éve szerelmesek vagyunk, úgyhogy jobb helyszínt el sem tudunk képzelni a romantikázáshoz.”

Engedéllyel ölelgeti Horváth Tomit

Hétről hétre nagyot alakít Balázs Andrea és Horváth Tomi A Nagy Duett színpadán. Kettőjük előadásán jól látszik, hogy megkedvelték egymást. „Engedélyt kértem Tomi feleségétől, Anditól, így a férjét ok nélkül puszilgathatom, ölelgethetem. A tévéműsornak köszönhetően egy új barátra tettem szert. Tomival megegyezik az értékrendünk, a lelki világunk és humorunk. Nagyon kedveljük egymást” – árulja el Andrea.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete