Címlapsztori Sztárok

Anyukáját is túlragyogta szépségével: ilyen cuki volt Pál Dénes ritkán látott kislánya az esküvőn – Exkluzív képek

Kilenc éve élnek boldog kapcsolatban, közös kislányuk mindjárt négyesztendős, és most végre az igent is kimondták. Íme, az álomesküvő részletei!

Nem túlzás kijelenteni, Pál Dénes karrierjét az első perctől nyomon követem. Egy alkalommal, amikor 2013-ban a The Voice egyik forgatására érkezett Miskolcról, szó szerint én szedtem le a vonatról. A műsor sajtófőnöke, Klátyik Heni telefonon navigált, hogy néz ki a srác, és hol találom. Azóta a fiúból hihetetlen népszerű előadó lett, a sajtó­főnökből pedig a felesége. Azt hiszem, kettejüké a legromantikusabb történet, amihez újságíróként valaha asszisztáltam.

Sokáig vártak a nagy napra

Még a tatai Pikant Pajtában tartott esküvőjük hatása alatt állnak. Egymás szavába vágva, kissé csapongva mesélik az élményeket, mondataikból süt a boldogság. Kíváncsi vagyok: vajon miért váratott magára ennyit az egybekelésük?

– Az mindkettőnknek egyértelmű volt, hogy egy nap összeházasodunk, de hogy mikor, az igen bizonytalannak tűnt – meséli Dénes.

– Miután annak idején egymásra találtunk, számunkra fontosabb volt a biztonságunk megteremtése. Aztán a kislányunk, Panni érkezése után az, hogy minél előbb kertes házba költözhessünk. Mindeközben időről időre felmerült az esküvő kérdése. Álmodoztunk, hogy lesz majd, mint lesz majd, de aztán jött a világjárvány, ami egy időre ellehetetlenítette, hogy a tettek mezejére lépjünk.

Dénes és Heni egyetértett abban, a létszámkorlát nem húzhatja keresztbe a tervüket, hogy mindenki, aki fontos nekik, velük ünnepelhessen.

–  Így hát vártunk, és bár benne volt a levegőben, Dénes a lánykéréssel is várta a megfelelő pillanatot. Tavaly augusztusban aztán a Pikant Pajtában koncerte­zett a zenekarával. Szokásomtól eltérően elkísértem. Azonnal beleszerettünk ebbe a Provence-hangulatú, vintage helyszínbe. Beszéltünk is róla: ha egyszer összeházasodunk, itt el tudjuk képzelni. Ő csak mosolygott magában. Velem ellentétben pontosan tudta, hogy két nappal később, Rómában megkéri majd a kezem. Így történt, hogy nálunk az esküvői helyszín hamarabb megvolt, mint a lánykérés. Ösztönösen választottuk, ahogyan egymást is, és mindkét döntés a lehető legjobbnak bizonyult.

Kis koszorúslány

Megkérem Henit és Dénest, idézzék fel a nagy napjuk legszebb pillanatait. Rögtön a kislányukról kezdenek mesélni, akinek felelősségteljes feladat jutott: „Panni hozta nekünk a szertartáson a gyűrűket – meséli Dénes.

– Előtte napokig gyakoroltunk, hogy csinálja majd, nagyon komolyan vette a kihívást. Elképesztően édes volt, ahogy a gyűrűpárnával a kezében bevonult az esküvőn. Szem nem maradt szárazon, hiába beszéltük meg előtte, hogy legalább addig ki kellene bírni örömkönnyek nélkül, míg belép a menyasszony – nevet az énekes, aki grafikus is, így hát maga tervezte a meghívókat és az asztalkártyákat. Az asztalokat nem számozták, hanem legendás zenekarok neveit viselték. A személyre szóló vendégkártyákon pedig kis küldetések álltak, amiket a meghívottaknak teljesíteniük kellett.

–  Táncolj egyet az örömanyával, keresd meg a menyasszony legjobb barátnőjét, koccints vele és vele! Ilyesmi feladatok voltak, amivel az volt a célunk, hogy minél jobban összehozzuk a násznépet. Szuper ceremóniamesterünknek és esküvőszervezőnknek köszönhetően lett zökkenőmentes minden – meséli Heni.

– Nagyon jó érzés volt látni, hogy az életünk különböző területei­ről szerzett barátaink, akik most találkoznak először, jól érzik magukat együtt, és új barátságok születnek. Sosem fogom elfelejteni, ahogy édesapám hajnal háromkor Dénes haverjaival léggitározott, a bátyám pedig még akkor is énekelt velük, amikor pirkadatkor lekapcsolták a villanyt. Dénes édesanyja a kedvemért lapos talpú cipőben ropta hajnalig. Ők sem akarták elengedni ezt az estét, ahogyan bennünk is örök, nagyon szép emlék marad.

Csütörtöki lakodalom

–  Számomra az esküvőn a legszebb pillanat az volt, amikor megláttam Henit, amint menyasszonyi ruhában közeledik felém – mondja Dénes.

– Ugyan sok éve együtt élünk, de igyekeztünk szabálykövető módon eljárni, így hát a nagy nap előtti este ő a hálóban aludt, én pedig a nappali kanapé­ján. Ő másnap elment a kis­lányunkkal és a barátnőivel készülődni, én pedig felügyeltem az előkészületeket. Amikor ott, az esküvőn, a hatalmas izgalmak közepette először megpillantottam, bevallom, elérzékenyültem. Maga a szertartás különös, megváltozott tudatállapotban ért minket. Aztán egyszer csak arra eszméltünk, hogy férj és feleség vagyunk, megszólal a kedvenc sorozatunk, a Jóbarátok főcímdala, amit a gratulációkhoz választottunk, és attól a perctől kezdve fergeteges buliba torkollott az este.

A házas­pár az esküvő után két nappal Szicíliába utazott nászútra. Panni születése óta ez az első nyaralásuk kettesben.

–  A nászút az mégiscsak nászút, mindössze öt nap, de szerettük volna, ha ez csak kettőnkről szól – meséli az ifjú feleség.

– A kislányunknak is jó dolga van, ő addig is a nagyszülőkkel nyaral. A cél az, hogy végre kicsit kipihenjük magunkat, hiszen miután visszatértünk, az élet megy tovább, tele lesz koncertekkel és munkával az egész nyár. A hétvégéink olyan szinten dolgosak a fellépések miatt, hogy a mi esküvőnk és lagzink csütörtökre esett, amiért igen hálásak voltak a zenész barátaink – árulja el búcsúzóul Heni.

Képek:  Labancz Viktória

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete