Címlapsztori Sztárok

Kísérteties a hasonlóság: Horányi Juli kiakadt, Rúzsa Magdiék lemásolták a klipjét?

A két énekesnő csak utólag szembesült a rém kellemetlen helyzettel.

Február 14-én jelent meg Horányi Juli Sebzetten című dalához készült videoklip, ami már 34 ezer megtekintésnél jár a Youtube-on. A baljós hangulatú klipben az énekesnő egy kies vidéken autót vezet, egy kastélyban sakkozik a pasijával, akit végül szerelmi bánatában eltesz láb alól és a holttestét felgyújtja az erdőben. Nem egy szokványos, könnyen megjegyezhető videoklip.

Nem csak a klip kísérteties, a hasonlóság is

Rúzsa Magdi Elmegyek című számához készült klip pontosan két hónappal később, április 14-én került fel a Youtube-ra, jelenleg 135 ezer megtekintésnél jár. A videóban Magdi egy kies vidéken bőrkesztyűben autót vezet, miközben azt látjuk, hogy egy feldúlt nő (Sztarenki Dóri) előbb kisminkeli magát, felöltözik csinosan, majd elindul felgyújtani azt a kastélyt, amiben korábban Horányi Juli videóklipje is forgott.

Horányi Juli kiakadt

Az, hogy a forgatás helyszínéül szolgáló kastély ugyanaz, még önmagában nem lenne probléma, ahogy az sem, hogy a „szerelmes nő bosszúja”-alapmotívum is megjelenik mindkét klipben. Juli azonban sokkal apróbb hasonlóságokat is kiszúrt, ami miatt teljesen kiborult. Készített egy videót, amin összevágta a két klip hasonló részeit és ezen keresztül bizonyatja igazát, hogy az ő klipjét Rúzsa Magdiék lemásolták. Az énekesnő hangsúlyozza, hogy nem Magdira haragszik, neki ugyanis valószínűleg kevés köze van a koncepcióhoz, és nem is biztos, hogy látta a forgatásig az ő eredetijét, hanem arra a cégre, aki mindkét klipet készítette.

„Ti is láthatjátok, hogy kísértetiesen hasonlóak ezek a snittek, a koncepció, a beállítások, a fényelés, egy az egyben az én klipemből lett lemásolva” – sorolja sérelmeit Juli.

„Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy véletlen az, hogy Magyarországon, ebben a pici zeneiparban két hónap különbséggel két tök ugyanolyan klip készüljön ugyanazon a helyszínen, ugyanolyan snittekkel, a bőrkesztyűvel, amivel vezet, az autóval, a lángokkal. Én nem a Magdit okolom, lehet, hogy ő nem is tudott erről, viszont azok, akik kitalálták a klipjét, biztos vagyok benne, hogy jól ismerték a Sebzettent” – folytatja Juli, és miközben beszél,  feliratként megjelenik, hogy ugyanaz a gyártó cég készítette a két klipet.

Juli szerint szomorú, hogy ezekben a nehéz időkben, amikor a szóló női előadók helyzete amúgy is nehéz Magyarországon, ilyesmi megtörténhet. A kommentelők szerint egyébként látható a hasonlóság, és a két énekesnőnek össze kellene fognia a gyártó ellen és közösen követelni bocsánatkérést.

Az összehasonlítóó videót Juli oldalán ide kattintva lehet megnézni. Szerintetek igaza van Julinak?

Kiemelt kép: RTL, TV2

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete