Címlapsztori Sztárok

Titokzatos külföldi férfit szeret Gál Petra: „Úgy érzem, le tudnám vele élni a hátralévő életemet”

Eddig keveset tudtunk a Fókusz tehetséges műsorvezetőjéről. Most viszont sok érdekességet elárult magáról: többek között, hogy a legendás színésznő, Molnár Piroska rokona, akivel még sosem találkozott.

A békéscsabai lány szülei azt szerették volna, ha jogász lesz, ám Petra hamar felismerte, hogy nem ügyvédként képzeli el a jövőjét.

„Három évet jártam a szegedi egyetemre. Nem tartom elpazarolt időnek, mert sok mindent megtanultam a jogról, de már gyerekkoromban annyira vonzott a média, hogy a szüleim is belátták, boldogabb leszek, ha az álmaim után megyek” – meséli Gál Petra, aki már tízéves korában diktafonnal a kezében járta a környezetében élő embereket, és rögtönzött interjúkat készített velük a saját maga szórakoztatására.

David Beckhammel is készített interjút

„Akkoriban ment a tévében Friderikusz Sándor Meglepő és mulatságos című műsora. Két barátnőmmel megtanultuk a főcímzenét, majd váratlanul becsöngettünk vadidegenekhez, előadtuk a dalt, és különböző érdekes kérdéseket tettünk fel. A szüleim a mai napig őrzik a kazettákra felvett interjúkat.”

Büszke a híres rokonára

Az ambiciózus lány az iskolaújság készítésében is aktívan részt vett, és a Suli TV egyik hírolvasója volt a gimnáziumban. „A nagymamám unokatestvére a híres színésznő, Molnár Piroska. A családunk nagyon büszke rá, és otthon gyakran hozták fel példaként. A nagyim mindig mondogatta: Kislányom, te is beszélj olyan szépen, érthetően magyarul, mint Piroska! A nagymamám sajnos már nincs köztünk, de a szavai még most is a fülemben csengenek.”

Az RTL-nél dolgozik

Petra személyesen nem találkozott a híres rokonával. Tervezi, de eddig nem adódott rá lehetősége. Meg kellene találni a megfelelő időpontot, amikor a bemutatkozás megtörténhet. Biztos egyszer ez is összejön, mint megannyi rendkívüli találkozás az eddigi életében. „Könnyen teremtek kapcsolatot, érdekelnek az emberi sorsok. Változatos szerkesztő-riporter, műsorvezetői munkám van.”

Félt, hogy összedől a szálloda

Interjút készített David Beckhammel, III. Károly brit király koronázását közvetítette élőben, de a törökországi földrengés helyszínéről is tudósított. Egymaga utazott a katasztrófa sújtotta övezetbe. „Csak egy kis kamera volt a kezemben, azzal rögzítettem a felvételeket. A forgatás után egy hotelben szálltam meg, de alig mertem elaludni, mert attól féltem, összedől az épület. Napokon át földmozgás volt, nem éreztem biztonságban magam, ugyanakkor fontosnak tartottam, hogy beszámoljak az RTL nézőinek arról, milyen szenvedésen, megpróbáltatáson mennek keresztül a helyiek” – meséli.

Petra vagánysága és empátiája dicséretes. Az álhírek világában különösen fontos, hogy hiteles szakemberek korrekt módon tájékoztassanak a világban történt eseményekről. A fiatal tévést a társadalmi problémák is foglalkoztatják. Például a családon belüli erőszak. „Szerencsére nincs személyes tapasztalatom. A mi családunkban ez nem fordult elő, de fontosnak tartom, hogy egy ember se váljon erőszak áldozatává. A témáról szóló riportjaimmal próbálom felhívni a figyelmet arra, hogy kérjenek segítséget, ne érezzék szégyellnivalónak, ha önhibájukon kívül kerülnek ilyen helyzetbe.”

Nagy hatással volt rá India

A műsorvezetőnek a munkája a szenvedélye. „Nagyon jó kis csapat a Fókusz szerkesztősége. A munkán kívüli időt is gyakran együtt töltjük. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Barabás Évi a kezdetektől támogatott, figyelt rám, és örül a sikereimnek. Ha segítségre lenne szükségem, éjjel kettőkor is felhívhatnám, és ő is engem.”

A média pörgős világa annyira beszippantotta, kész csoda, hogy jut ideje a magánéletre. „Bő egy évvel ezelőtt, a Balatonnál találkoztam azzal a külföldi férfival, akivel úgy érzem, le tudnám élni a hátralévő életemet. A párom civil, de támogat a munkámban, és a hektikus időbeosztásomat is elfogadja.”

A férfi kilétét nem szeretné felfedni, ezért közös fotót sem láthatunk róluk az újságban, de annyit elárul, angol nyelven beszélgetnek egymással. A pár év elején Indiában járt, Petrát elvarázsolta az ottani kultúra és a gasztronómia. Hazatérésük óta egyre többször próbálkozik az egzotikus ételek elkészítésével. Amikor a távolabbi tervek kerülnek szóba, a 35 éves műsorvezető a saját családot említi elsőként. „Szeretnék gyerekeket, de klasszikus, templomi szertartásra, hófehér menyasszonyi ruhára nem vágyom. Megelégszem azzal, hogy boldogok vagyunk.”

Az utazás a hobbija

Szeret idegen kultúrákat felfedezni. „A párom családja szerte a világban él, így az ő rokonai miatt is sokat utazunk Európán belül. De jártam már Afrikában és Indonéziában is. Szeretnék visszamenni Indiába, a terveim között szerepel egy dokumentumfilm elkészítése” – árulja el Petra.

fotó: Nagy Zoltán, RTL, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete