Címlapsztori Sztárok

Retró mesevilágban él Szikora Robi: bolhapiacon szerzi be a kincseket és a meztelen puttókat – Fotók

Felnőttként is sikerült megőriznie a gyermeki énjét. Apró csodákra vadászik az Ecseri piacon, az otthonát pedig úgy rendezte be, hogy retró tárgyak sokasága veszi körül. A popsztár különleges mesevilágába kalauzoljuk el az Olvasóinkat!

Az énekes nyáron is könnyen elérhető. Amíg más művészek egy-két hét vakációra elutaznak, addig Szikora Robi hosszú évek óta nem volt szabadságon. Persze megtehetné, hogy elmenjen valamelyik tengerpartra kikapcsolódni, de szolidaritásból inkább itthon marad.

„Nálunk a nyár a főszezon, rengeteg helyszínen koncertezünk. A zenészeim családos emberek, nem mondhatom azt nekik, hogy én most két hétre lelépek Balira, hiszen el kell tartaniuk a családjukat. Az énekesi pályámnak köszönhetően tehetős ember vagyok, de felelősséggel tartozom a csapatom felé. Ha én szabadságra mennék, az bevételkiesést jelentene számukra. Azt szeretném, hogy az R-Go zenészeinek ne legyenek anyagi gondjaik, hogy ők is jó körülmények között éljenek” – mondja Szikora Róbert.

Ezt az angyalkát is az Ecseriről szerezte be

Hetente kétszer teniszezik

Hihetetlen, de Robi már 16 éves kora óta színpadon áll, idén decemberben pedig betölti a hetvenet! Bár mostanra egy kicsit több a ránc a szeme körül, a vagánysága és a csibészes mosolya a régi.

„Nem foglalkozom az idő múlásával. Mivel Krisztussal vagyok egy közösségben, örök életűnek tartom magam. Egyébként úgy vélem, három korunk van. A külső, a belső és az örök idő. A külső csak egy szám, a belső korunk a fizikai és a mentális állapotunkat tükrözi. Szerintem én jóval fiatalosabb, energikusabb vagyok a korosztályomnál. A közönségtől rengeteg pozitív energiát kapok, az is tölt érzelmileg. A kondíciómra odafigyelek, heti kétszer teniszezem. Igaz, már nem olyan intenzíven passzolom a labdát, mint fiatalon, de ha leesik, azért szaladok még utána” – teszi hozzá nevetve.

A sportolás tartja fitten

Új slágerében a fővárosról énekel

Már látható a YouTube-on az X-Faktorban felfedezett Paulinával közös dala, a Budapest felett. Ez a szám arról szól, amikor Robi elhagyja a főváros táblát, azonnal honvágya van. „A duetthez készült egy hangulatos koncertklip, amit a Budapest Parkban rögzítettünk. Szeretek tehetséges fiatalokkal dolgozni. Azt hiszem, ez a szám legalább akkora siker lesz, mint a Valmarral közös slágerem, az Úristen” – mondja Szikora.

Meztelen puttók a kertben

A sportolás mellett a másik nagy szenvedélye, a retró tárgyak gyűjtése. Pasaréti házát is úgy rendezte be, hogy egy időutazásnak lehetünk szemtanúi.

„A mai napig kijárok az Ecseri piacra. Először 1966-ban jártam ott, akkor farmert és orkánkabátot vettem. Tudom, hogy már nem trendi a bolhapiac, de valahogy odahúz a lábam. A feleségemmel mindig úgy megyünk ki, hogy kincseket fogunk találni. A kincsvadászatot gyermeki szenvedéllyel csináljuk. Zsuzsikámmal nem értékes festményeket vásárolunk, hanem olyan tárgyakat, apróságokat, amik a fiatalságunkat vagy a régi, békebeli időket idézik. Egy karácsonyi dísz 1820-ból, vagy egy olyan radír, ceruza, amit mi is használtunk, amikor általános iskolások voltunk.” Robi a kertjében lévő kőangyalokat és a meztelen puttókat is az Ecseriről szerezte be.

„Zsuzsival romantikus kis zugokat alakítottunk ki, szeretünk a friss levegőn kávézni, vagy csak figyelni a hozzánk betévedt madarakat, mókusokat. Ez itt a béke és a nyugalom szigete.”

Feleségét, Zsuzsikát 48 éve imádja

A legszebb lányt vette feleségül

Robi és Zsuzsa megismerkedése a 60-as évek végére nyúlik vissza. „Mindketten rákospalotaiak vagyunk, egy általános iskolába jártunk, és kinéztem magamnak a kerület legszebb lányát. Zsuzsinak hihetetlen fekete szeme volt… Amikor pedig betöltötte a 18. évét, megtartottuk az esküvőnket. Az idő minket igazolt, idestova 48 éve élünk házasságban. Még ennyi év távlatából is felfedezek új dolgokat, tulajdonságokat az én kis Zsuzsimban. Nekem ő nemcsak a feleségem, hanem a barátom is. Az egyetlen igaz barátom, mert én ezen a téren meglehetősen egyedül vagyok. Sosem voltak barátaim.” Robi a gyerekkora helyszínéhez, Rákospalotához a mai napig ezer szállal kötődik.

„A 93 éves édesanyám még abban a házban lakik, ahol én is felnőttem. Amikor anyukámat meglátogatom, mindig megszállnak az emlékek. Azon a környéken semmi nem változott, minden ház és épület olyan, mint a 60-as években.” Nem tagadja, hogy lokálpatrióta. Imádja Magyarországot és Budapestet.

„Bevallom, egyszer majdnem engedtem a csábításnak. A 80-as években amerikai nagyvárosokban léptem fel, és számos fesztivált megnyertem. Akkor volt egy lehetőségem, hogy kint maradjak, és ott is elinduljon az énekesi karrierem. Ígéretes dolognak tűnt, de amikor hazafelé jöttem a repülőtérről, és a taxiból megláttam a Dunát, a budai Várat és a Lánchidat, azt mondtam, én ezt az országot nem tudom elhagyni. Krisztus nem véletlenül teremtett ide, nekem dolgom van a szülőföldemen, Magyarországon.”

Készül a nagy bulira

„Jó lesz újra egy színpadon lenni a többiekkel, Fenyővel, Novaival és Dollyval. Szerintem tényleg ez lesz az utolsó lehetőség arra, hogy a legendás Hungáriát még egyszer együtt lássa a közönség. Készülünk egy új dallal is, amit először a jövő júniusi koncerten adunk majd elő” – árulja el a közeljövő terveit.

Fotó: Fábián Olga, Gordon Eszter, Olajos Piroska, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete