Címlapsztori Sztárok

Csodálatos örökséget hagy unokájára Voith Ági: „Ennek Enikő ujjára kell kerülnie, amikor én már nem leszek a Földön”

A népszerű színésznő eldöntötte, hogy a 19 éves unokájának, Bodrogi Enikőnek adja majd azt a gyémántgyűrűt, amit annak idején ő az édesanyjától, Mészáros Ági színésznőtől örökölt meg. A családi ékszer kalandos története a Meglepetésben!

Örömkönnyek jelentek meg a színésznő sze­mében, amikor Bodrogi Gyulával és az unokájukkal, Enikővel együtt énekeltek a budapesti közönségnek.

„Csodálatos volt közösen fellépni a Szenes Iván Emléknapon. Enikő tehetséges, szép karriert jósolok neki. Nagyszülőként hatalmas öröm volt látni, hogy milyen nagy tapsot kapott. Örülök, hogy az unokám nem színésznő lett, mert a mi pályánk nagyon nehéz, kiszolgáltatott. A kétszeres Kossuth-díjas édesanyám, Mészáros Ági színésznői karrierjét is kettétörte a politika. Az 56-os események után már nem a tehetségéhez mérten foglalkoztatták, pedig előtte ő volt az ország egyik legnépszerűbb sztárja. Remélem, hogy Enikő énekesnőként könnyebben boldogul. A művészi pálya elején jár, de kitartással, szorgalommal a csúcsra érhet. Jó helyen kezdte, rögtön egy nagy nézettségű tehetségkutató tévéműsorban, az X-Faktorban, tehát a nevét hamar megismerte a közönség, most már csak az kell, hogy slágereket írjon.”

Óriási sikerük volt a Szenes Iván Emléknapon

Annak idején, Ági is majdnem a zenei pályán kötött ki. „A szüleim elvárása volt, hogy zongorázni tanuljak, csak amikor azt láttam, hogy a többi gyerek az iskola után az udvaron játszik, én meg a szobában órákon át gyakorolok, elment a kedvem az egésztől. A Zeneakadémia akkori rektora azt mondta, a következő Fischer Annie lehetne belőlem” – meséli Voith Ági.

Szeretne átölelni egy bébi elefántot

A színésznőnek egy fia és két unokája van. „Csak Enikő folytatja a művészi pályát. A 22 éves fiúunokám, Bence okos srác, jó matematikus, informatikát fog tanulni.

A fiam, Ádám pedig a Bodrogi Kúria tulajdonosa. Amikor Ádám kicsi volt, Bodrogi Gyulával sokszor vittük magunkkal a színházi előadá­sainkra, néha még hármasban is felléptünk, de a gyerekünket nem vonzotta a színpad. 18 éves korától a saját vállalkozásait viszi. Egy kicsi üzlettel kezdte a körúton, aztán lett egy varrodája, majd egy budai étterme, évek óta pedig a szállodaiparban érdekelt. Ügyes üzletember. Most már látom, Ádám sokkal jobban járt, hogy nem színész lett.”

Döme Zsolthoz nem ment férjhez. Négy évtizede élnek együtt

Ági lelkes állatvédő, a Facebook-oldalán szinte minden örökbefogadásra váró kutyáról posztol fotót, információt. „Ha rajtam múlna, rengeteg kutyám lenne, de van egy spánielem, több ebről pedig már nem tudok felelősségteljesen gondoskodni. Imádom az állatokat! Bakancslistás álmom egy kenyai elefántóvodába eljutni, és megnézni, hogyan élnek ezek az intelligens élőlények. Szeretnék átölelni egy bébi elefántot” – árulja el nevetve.

Volt férje a legjobb férfi barátja

A színésznő jelenleg nem játszik színházban, legutóbb a budapesti Örkényben láthattuk, illetve a Doktor Balaton sorozatban a TV2-n.

„Jó volt találkozni a régi kollégáimmal. Csákányi Eszter, Pogány Judit is kedvesen fogadtak a színházban, és a fiatal színészek is tisztelettel voltak felém. Bujtor Judit a legjobb barátnőm, elemi iskolás korunk óta ismerjük egymást, napi kapcsolatban vagyunk. Bodrogi Gyula pedig a legjobb férfi barátom, az összes családi összejövetelen velünk van. Mozaikcsaládban élünk, de mindenki szeret mindenkit.”

A színésznő hivatalosan sosem vált el Bodrogitól, pedig hosszú évtizedek óta Döme Zsolt zeneszerző élettársa, akinek a nevéhez olyan örökzöld­slágerek fűződnek, mint a Hernádi Judit által előadott Sohase mondd vagy a Napló gyermekeimnek filmzenéje. Ági szerencsésnek tartja magát, mivel az élettársa is kifejezetten baráti viszonyban van Bodrogival. A közös életükről így nyilatkozott nekünk:

„Zsolttal négy évtizede vagyunk együtt. Sok jót és rosszat megéltünk. Néhány évvel ezelőtt a fővárosból kiköltöztünk egy sokkal élhetőbb településre. Nekünk most már külföldre sem kell utaznunk, minden adott a kényelmes élethez. Van szép házunk, kertünk. Régen, ha pihenésre vágytam, azt mondtam, irány a tenger!, most csak kilépek a kertbe, és megelégszem a kis úszómedencével. Az uno­káim már ritkábban látogatnak meg, de nem haragszom rájuk. Fiatalon én sem idős emberek között akartam lenni” – mondja.

Enikő örökli meg a családi ékszert

Vajon a művésznő hogyan készül a kerek születésnapjára? „Nem kell ezt szellőztetni, van nekem éppen elég bajom!” – üti le a témát viccesen, majd az ujján lévő gyémántgyűrűre terelődik véletlenül a szó.

A fiatal Voith Ági az édesanyjával, Mészáros Ágival

„A mai napig nagy becsben tartom ezt a családi ékszert, amit az apai dédnagyanyám hagyott az anyukámra, ő pedig nekem ajándékozta. Ennek a csodálatos gyűrűnek egy napon Enikő ujjára kell kerülnie, amikor én már nem leszek a Földön” – árulja el nevetve. Egyébiránt Áginak minden esélye megvan a hosszú életre, hiszen örmény dédnagyanyja is majdnem száz évig élt, és csak egy banális baleset miatt távozott az élők sorából.

„A 99 éves dédi tisztaságmániás volt, és ellenőrizni akarta, hogy a cseléd valóban letörölte-e a szekrény tetejét. Felállt a hokedlire, megszédült, és leesett, combnyaktöréssel szállították kórházba. Nem épült fel, és rövid időn belül örökre elaludt. Ha a sors 99 boldog évet szánna nekem, azzal én simán kibékülök!”

Nem szeret művésznősködni

Mészáros Ági a kedvességéről és a szerénységéről volt ismert. Voith Ági sem szeret művésznősködni. „A színpadon színésznő vagyok, de a hétköznapokban lezser, jó kedélyű és őszinte ember. Mindig megmondom a véleményemet, nem félek kiállni az igazamért, volt is ebből elég bajom. Édesanyám is ilyen volt ” – vallja be a színésznő.

Fotó: Nagy Zoltán, Olajos Piroska, archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete