Címlapsztori Sztárok

Évtizedek óta gyászol Szellő István: „Máig nem tudom kitörölni a szüleim telefonszámát”

Az RTL sármos híradósát arra kértük, hogy meséljen nekünk élete meghatározó állomásairól. Ez alapján anyját és apját végtelenül szerető és a gyerekeihez ragaszkodó embert ismertünk meg, aki szívesen nosztalgiázik a fiatalságán is.

Zsebtévé

„Édesanyám és a gyerekkorom. Anyukám a Magyar Televíziónál dolgozott, egyebek között az Esti mese és a Zsebtévé szerkesztője volt. A 70-es években sokszor vitt be magával a munkahelyére, ahol én mindig nagyon jól éreztem magam a felnőttek között, a stúdióban. Óriási élmény volt találkozni a műsor híres szereplőivel, Levente Péterrel, Gyabronka Józseffel, Szuhay Balázzsal és Hűvösvölgyi Ildikóval. Nagyon kellemes, családias hangulatban zajlott a munka. Olyan hatással volt rám a  tévés világ, hogy szerintem, én akkoriban „fertőződtem” meg ezzel a  hivatással. A szüleim támogatták, hogy televíziós legyek. Figyelték a  riporteri, műsorvezetői pályám alakulását, és nagyon büszkék voltak rám. Édesanyám 2017-ben váratlanul hunyt el, édesapám pedig tíz évvel korábban. A számukat a mai napig nem töröltem ki a mobiltelefonomból. Még mindig gyakran előfordul, hogy szeretném felhívni őket, hogy tanácsot kérjek tőlük.”

István 1968-ban

Cseh sörök

„Nem vagyok nagy sörivó, de mivel éveket töltöttem Prágában, a Károly Egyetemre jártam, én is meg-megkóstoltam a népszerű cseh söröket. Nagyon sok szép emlékem van a cseh fővárosról. A rendszerváltás előtt, a 80-as években ott találkoztam először egy kávézóban a cseh ellenzék legismertebb képviselőjével, Václav Havel íróval, későbbi köztársasági elnökkel. Az államvizsgámat is csehül tettem le, a mai napig jól beszélem ezt a nyelvet. Évente egyszer visszamegyek Prágába, élnek ott rokonaim és barátaim. A fiatalságom jut eszembe erről a fővárosról. Szeretek nosztalgiázni, felkeresni azokat a helyszíneket, ahol egykoron rendszeresen megfordultam. Mindig boldogan sétálok a Károly-hídon, az Óváros téren és a Moldva partján.”

Édesanyja, Szellő Rózsa is tévés volt

Apaság

„Négy gyerekem van. Nem élünk együtt, de nagyon jó kapcsolatban vagyunk. A nagyfiam, dr. Szellő András már 27 éves. Jogi diplomát szerzett, ügyvédbojtár. A másik fiam, a 21 éves Ádám, teniszező. Egy kaliforniai egyetemen tanult üzleti szakon. Most már teniszoktatóként is dolgozik. Tehetséges, szorgalmas srác, akárcsak a báty­ja. És az ikrek, Manna és Alen sem kisgyerekek, 14 évesek. Pályaválasztás előtt állnak. A lányom állatorvos szeretne lenni, a harmadik fiam talán folytatni fogja a hivatásomat. Érdekli a média és a kommunikáció. Furcsa, hogy milyen gyorsan felnőttek a gyerekeim. Nem is olyan rég még én meséltem nekik, és magyaráztam el, hogyan működik a világ, most pedig már ők tanítanak engem. Például a közösségi oldalakat sokkal jobban kezelik, mint én. Napra készek mindenből. Ha valami érdekeset látnak az Instagramon vagy a TikTokon, azonnal elmesélik, vagy megmutatják nekem.”

Netti

Erős Antóniával nagyon szeretek dolgozni. Utánam fél évvel jött az RTL-hez, 1998 tavaszán. Korábban nem találkoztunk, mivel ő Pécsett dolgozott. Az RTL székházában mutattak be minket először egymásnak. Ennek már 25 éve! A legprofibb és legfelkészültebb női híradósnak tartom, miközben laza is tud lenni. Olykor szeretünk csipkelődni egymással adásban is. Szerintem belefér, hogy a híradó utolsó másodperceit már oldottan töltjük. Baráti kapcsolatban vagyunk, egyidőben még egy társasházban is laktunk. Netti egyedi megjelenése, külseje számomra ikonikus. Biztos vagyok benne, hogy a rövid, vörös hajával stílust teremtett.

Erős Antóniával 25 éve barátok

Őszülés

„Nincs bajom vele. Az anyai ágon felmenő rokonaim korán őszültek, nekem is fiatalon kezdett mákosodni a hajam, mostanra pedig teljesen ősz. Azt szokták mondani, hiába lett fehér a hajam, nem tűnök idősebbnek a koromnál. Júliusban töltöttem be az 56. évemet. Csak egy hátránya van az ősz hajszínnek, könnyen kitűnök a tömegből. Legtöbbször mindenhol felismernek. Hiába veszek fel napszemüveget, a hajam vagy a jellegzetes hangom elárul.”

Hobbi

„Fiatal koromban sportoltam, párbajtőröztem. Világkupán is szerepeltem, junior válogatott voltam. Felnőttként az utazás a hobbim. Szeretek idegen országokat és kultúrákat megismerni. A láblógatós tengerparti nyaralást nem nekem találták ki. Nem tudok egy hétig feküdni a napon. Mindig olyan helyre megyek, ahol látnivaló is van, általában ráérősen utazom. Érdekelnek a nevezetes épületek, múzeumok, történelmi helyszínek. Kedvencem Dél-Franciaország. Szeretem a mediterrán konyhát, a halféléket és a tengeri herkentyűket. A franciák ételét, a csigát is kipróbáltam, de nem lett a kedvencem.”

Fiatalon párbajtőrvívó volt

fotó: Németh Gabriella, Rtl, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete