Címlapsztori Sztárok

A fiának akar bizonyítani Kucsera Gábor: „Azt kérte, hogy nyerjem meg a versenyt”

A sportolói múlt, a küzdeni tudás és a kitartás mellett szerencse is kellett ahhoz, hogy az olimpikon páros legyőzzön mindenkit az Ázsia Expressz – Felfedezzük Amerikát! idei évadában.

A győztes páros egyik fele, Tóth Dávid jelenleg Thaiföldön tartózkodik, így Kucsera Gábort kértük meg, hogy összegezze a tapasztalatait a versenyről.

„Szerintem a legerősebb páros Brúnó és Zozo volt, csak nem állt mellettük a szerencse, az utolsó előtti napon váratlanul kiestek. A játék már csak ilyen” – mondja az egykori kajakos, akinek a hat hétig tartó forgatás alatt voltak mélypontjai.

10 éves fiával, Benivel

A gyerekeim­től, Benitől, Millától és Bellától még sosem voltam ilyen sok ideig távol. Amikor esténként olyan családoknál szálltunk meg, ahol kisgyerekek is voltak, gyakran rám tört a honvágy és a saját gyerekeim hiánya. Mielőtt elindultam a műsorba, a fiam azt kérte tőlem, hogy nyerjem meg a versenyt. Büszke vagyok magunkra, hogy sikerült teljesítenem Bence kívánságát.”

Gábor azt mondja, jobb versenytársa a 38 éves Tóth Dávidnál nem is lehetett volna. „A barátom bizonyos helyzetekben az érzelmi támaszomat is jelentette. Leginkább a gyerekeim nélküli esték voltak számomra megterhelőek, Dávid pedig mindig meghallgatott, vagy hosszas beszélgetésekkel terelte el a figyelmemet arról, hogy nincsen mellettem a családom. Neki ilyen szempontból könnyebb volt, hiszen egyedülálló. Sem barátnőt, sem gyereket nem hagyott itthon.”

Dávid nemcsak versenytársa volt, de a lelki támasza is

Jóllehet, Kucsera Gábor 10 év házasság után elvált Tápai Szabinától, a három gyerekük felügyeleti jogán közösen osztoznak. „Sokszor alszanak nálam, viszem-hozom őket iskolába, óvodába és a külön órákra. A fiam focizik, az 5 éves Milla táncolni tanul, a kicsi Bella pedig még csak két és fél éves.”

Az olimpikonnak több üzleti vállalkozása van, és gyerektáboroztatást is szervez. Arra a kérdésre pedig, ha tehetné, elindulna-e újra ez Ázsia Expresszben, azt mondja: „Nem is kérdés, hogy ismét belevágnék! Életem egyik legizgalmasabb élménye volt ez a kaland reality!”

A Pénzről nem beszél

A páros jutalma összesen 11 millió forint, ezt osztja el Gábor és Dávid egymás között. „Megvan, hogy mire költöm a pénzt, de magánügynek tartom. Nem lesz gazdagabb a karácsonyunk, mert nem hiszek benne, hogy a több százezer forintos ajándéktól szebb az ünnep. A gyerekek sem kapnak drágább tárgyakat. A karácsony számomra a szeretetről és a családról szól, nem az ajándékokról” – mondja a kajakos.

fotó: Schumy Csaba, Tv2, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete