Címlapsztori Sztárok

T. Danny és Marics Peti váratlan sikere: kik ezek a tehetséges fiúk valójában?

Minden nemzedéknek megvan a kedvenc énekes sztárja. A nagyszüleink Szécsi Pálba és Máté Péterbe voltak szerelmesek. A középkorúak Flipper Öcsiért és Szikora Róbertért rajongtak. A mostani tinik pedig Marics Petiért és T. Dannyért vannak oda. Mi a srácok sikerének titka?

Mindketten kitartó és szívós munkával építették fel a karrierjüket. Komolyan veszik a munkájukat, bármibe kezdenek, maximális erőbedobással csinálják. A Dancing with the Stars színpadán is fantasztikusan teljesítettek, pedig a műsor indulásakor sokan nem hittek bennünk, megkockáztatjuk, hogy eleinte a közönség nem őket gondolta a legügyesebb táncosoknak. A tévénézők többsége talán azt is feltételezte róluk, hogy a habitusukból adódóan elbohóckodják majd a versenyt.

Az előítéletekre azonban Marics Peti és T. Danny rácáfolt, hétről hétre egyre jobb teljesítményt nyújtottak. A két előadó nem rest tanulni, és alázatosan állnak a cseppet sem könnyű feladatokhoz, a napi 10-12 órás táncpróbához. Ennek az eredményét láthattuk a szombat esti élő adásokban, és a hétvégi döntőben is a legjobb formájukat hozták. Ahogy a TV2 táncos műsorában megtérült a befektetett energia, úgy a zenei karrierjükben is.

Sportoló családba született

A Telegdy Dániel Márton néven született Danny gyerekként versenyszerűen úszott, utána egy évig vízilabdázott, majd hét évig kosarazott. Sportolócsaládban nőtt fel: bátyja, Telegdy Ádám híres úszó, lánytestvére, Zsófia pedig országos bajnok kosárlabdázó. Az énekes Eminem hatására kezdett el dalszövegeket írni, 15 évesen írta meg az első számát. Barátnője Kecskés Enikő, akit az Ázsia Expresszből ismerhetnek a tévénézők.

„Soha nem volt bennem kétség, hogy zenésznek születtem – nyilatkozta T. Danny. – Nem adtam meg magamnak azt a lehetőséget, hogy nem fog működni, nem volt B tervem. Sokat is kaptam emiatt a szüleimtől, mondták, hogy azért találjak ki valamit, ha esetleg a zenei karrier nem a tervek szerint alakul. De én nem akartam az agyamat ráállítani arra, hogy van más lehetőség is. Számomra ez az egy opció volt, és azt végig akartam csinálni.” Ezt az elszántságot láthattuk T. Dannytól a Dancing with the Stars színpadán is.

A külső szemlélő számára Marics Peti talán egy kicsit lazábban veszi a dolgokat, de a valóságban ő is nagyon komolyan készült a szombat estékre, kifejezetten szereti a versenyhelyzeteket. „Kezdetben nem gondoltam, hogy ennyire megszeretem a táncot, és tartottam tőle, hogy nyűglődés lesz számomra a munka, de nem így lett” – nyilatkozta a VALMAR énekese, aki a hazai popzene világában már a csúcsra jutott, és most a táncparketten akart a győztes lenni.

Anyukája is énekes

Két bátyja van, velük mostanában ritkábban találkozik. Peti anyukája a Budapesti Operettszínház kórusában énekel, innen jött a zeneszeretete és a tehetsége. Sokáig teniszezőnek készült, de a sorozatos sérülései miatt felhagyott a profi sporttal. A VALMAR duó öt évvel ezelőtt alakult meg. Jelenleg Kovács Gyopár színésznő párja.

„Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire szeretni fognak. Csak reménykedni tudtam abban, hogy a bennem lévő belső tűz és akarat el fog juttatni egy jó szintig. Amikor van egy álmod, méghozzá egy kis szobában a muterodéknál, ahol este 7-kor már rád szóltak, hogy »NE ZENÉLJ!«, és onnan ide eljutni, szavakkal leírhatatlan! Nem tudom, hogyan vittük ekkora sikerre, azt viszont igen, hogy akarat, szorgalom és szenvedély nélkül semmi sem tud működni. Ez a táncos verseny sem.” Peti és Danny a jó példa arra, hogy önerőből a csúcsra lehet jutni. Persze ez a táncos műsor is jócskán növelte a népszerűségüket.

Forrás: nlc.hu, blikk.hu, joy.hu

fotó: Trenka Attila, Tv2, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete