Címlapsztori Sztárok

Végleg visszavonult a színpadtól Csuka Mónika: így él most a népszerű énekesnő

Négy évvel ezelőtt visszavonult a nyilvánosságtól Csuka Mónika. Ám ez nem jelenti azt, hogy a zenének is búcsút intett volna, hiszen az hároméves kora óta határozta meg az életét.

Az énekes-zeneszerző életében a mai napig fontos szerepet játszanak a dallamok, az otthoni stúdiójában minden nap leül a hangszerekhez.

„Szerettem volna méltósággal megöregedni. Amikor az ötvenéves színpadi jubileumomat ünnepeltük 2019-ben, akkor döntöttem úgy, hogy az lesz az utolsó fellépésem. Nagyon hálás vagyok azért, amit megéltem, s meghatódtam, amikor egy évvel később megkaptam a Máté Péter-díjat, de azt gondolom, már nem lennék képes annyira az előtérben létezni, mint amennyire egy énekesnőnek ott kell lennie. Visszavonultam, és nem is szeretek már szerepelni” – árulta el a Blikknek az énekesnő, aki a Magyar Zene Házában lévő Legendák fala avatóján mesélt arról, milyen az élete azóta, amióta visszavonult a nyilvánosság elől.

„Nekem mindig is nagyon fontos volt a hátország, a férjemmel, dr. Soós Lászlóval negyven éve vagyunk együtt, és most végre sokkal több időt tudunk együtt tölteni a családdal. Van három csodálatos gyermekem, két lányunokám, a kisebbik egy hónapos, a nagyobbik kilencéves” – büszkélkedett Csuka Mónika, aki nem tudja elképzelni, hogy valaha visszatérjen a színpadra.

„A saját kis stúdióban ügyködöm szinte minden nap, írok zenéket, amelyekhez a szövegeket továbbra is a férjem adja, sőt, még tanítványaim is vannak, igaz, már nem olyan volumenben, mint a korábbi iskolában. Azt 25 év után bezártam, most már inkább amolyan kis klub módján működünk Angyalföldön” – árulta el az énekesnő, aki az eredetileg lánybandaként létrejött Beatrice alapítója. Csuka Mónika egyébként nem unatkozik, amikor nem a családdal vagy a zenével foglalkozik, akkor is van bőven mivel elfoglalja magát.

„Egy családi házban élünk, ahol mindig van feladat, de sok időt töltök a kutyáimmal is: van komondorunk és egy német juhászunk, szóval nem unatkozunk” – nevetett a Gyere, kislány, gyere című hatalmas sláger szerzője, aki azt is elárulta, kifejezetten élvezi, amikor mai, fiatal zenészek hozzányúlnak régi slágerekhez, új életet adva azoknak.

„Én is mindig adok engedélyt arra, hogy feldolgozzák a dalaimat, igaz, az is előfordult már, hogy nem hívtak fel, de szerencsére a nem engedélyezett verzió is tetszett” – árulta el Csuka Mónika.

Fotó: RTL

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete