Címlapsztori Sztárok

A hétköznapokban is a nők álma Hans Sigl, a hegyi doktor: „Három nő nevelt, ezért főzök, mosok, takarítok”

Már a 18. évad forgatására készül a népszerű orvosos tévésorozat sztárja, a dr. Martin Grubert alakító osztrák színész májustól veti bele magát újra a munkába. De mivel tölti a napjait, amikor épp nem a festői Wilder Kaiser-hegységben forgat?

A hegyi doktor – Újra rendel első részei 2008-ban kerültek képernyőre, vagyis több mint másfél évtizede, és a siker azóta is töretlen, nemcsak a németajkú, de a magyar nézők is lelkesen követik a snájdig orvos újabb és újabb kalandjait. A sorozat címszereplőjét alakító Hans Sigl – aki 38 évesen kezdte el játszani a hegyi doktort – idén nyáron már az 55. születésnapját fogja ünnepelni. Időközben nagypapa lett, igaz, ötéves unokája nem vér szerinti leszármazottja, ugyanis a volt élettársa, Katja Keller mástól született lányának a kisfia. De mivel Joanát annak idején jó darabig a saját gyerekeként nevelte, máig egy családként tekint magukra.

A színész közel két évtizede alakítja a hegyi doktort

Olyanok, mint a tűz és a víz

Sigl több mint tizenöt éve él házasságban mostani párjával, az ismert énekesnőből fotóssá és reklámszakemberré avanzsált Susannéval, Bajorországban, Münchentől nem messze, az Ammersee mellett van az otthonuk, gyönyörű környezetben. Bár a kimerítő alpesi forgatások miatt, amelyek Tirolban zajlanak, az asszony sokszor hetekig alig látja híres férjét, mégis irigylésre méltóan boldog házasságban élnek. Pedig a bulvárlapok időről időre megpróbálnak előrukkolni olyan pletykákkal, miszerint válságba került a kapcsolatuk, de Siglék csak nevetnek a szóbeszéden, sőt gyakran nyilvánosan űznek gúnyt a hasonló cikkekből. Így aztán a hegyi doktor számos női rajongójának nem sok esélye van a sármos színésznél. Susanne épp a napokban mesélt arról, miért működik ilyen jól a házasságuk több mint másfél együtt töltött évtized után is.

„Tulajdonképpen nincs óriá­si titok, egyszerűen nagyon jól kiegészítjük egymást. Kettőnk közül a férjem a nyüzsgő természet, állandóan támad valami új ötlete, és imád a reflektorfényben lenni, én viszont nyugodtabb és praktikusabb alkat vagyok, és a háttérből támogatom, de nem vágyom a nagy figyelemre. Valójában tűz és víz vagyunk, de talán épp ezért működik ilyen jól a kettősünk” – árulta el Sigl 52 éves felesége. Azt is elmesélte, mi segít, ha stresszesebb időszakot élnek meg.

Remekül kiegészítik egymást a feleségével

„Pontosan tudom, mi nyugtatja meg a férjemet. Egy finom vacsora vagy egy nyugodt este, amikor kedvére olvasgathat, vagy egy golfozással töltött nap, és máris minden újra rendben van. De előfordul, hogy csak elnyúlunk a kanapén a tévé előtt, és úgy lazítunk” – mondta.

Nem ijed meg a házimunkától

A házaspár emellett a túrázás szerelmese, rengeteget járják a természetet, és utazni is nagyon szeretnek, bebarangolták például Izlandot is. De a vízi sportok és a  síelés sem áll távol tőlük, az aktív pihenés minden formáját nagyon élvezik. Idilli házasságában lehet némi szerepe annak is, hogy Sigl saját bevallása szerint gyakorlott a házimunkákban, és egyáltalán nem esik nehezére a nőiesnek tartott feladatokat elvégezni otthon.

„Gyerekkoromban apám sokat volt távol, így főleg anyámmal, nagymamámmal és a nagynénémmel töltöttem az időmet. Mindent megtanultam tőlük, amit egy háziasszonynak tudnia kell: főzök, takarítok, sőt gyönyörűen tudok vasalni, kérdezzék csak meg a feleségemet! Számomra teljesen természetes a házimunka.” Feleségéről szólva azt mondta: a mindig kiegyensúlyozott Susanne tartja egyensúlyban a házasságukat, miközben sokszor vannak vitáik is. De ezek általában csak a javukat szolgálják.

„Sok mindenről eltérő a véleményünk, de így legalább különböző nézőpontokból látjuk a dolgokat és a helyzeteket. Vitatkozunk, és megbeszéljük, ki mit gondol, és ez így van jól” – jelentette ki a színész.

Már felnőtt az összes fiú

A házaspárnak közös gyereke nem született, de nagyon büszkék a mozaikcsaládjukra. A színész segített a feleségének felnevelni az előző házasságában született két fiát, Jonast és Niklast, akik ma már huszonévesek, kirepültek a családi fészekből. Siglnek egyetlen vér szerinti fia van, Nepomuk Jim, aki szintén elmúlt már húszéves és a maga életét éli. Ő a volt élettársától, a színésznő Katja Kellertől született – akinek a lányát, Joanát pedig ő  segített korábban felnevelni. Hogy bármelyikük kiköt-e majd a színészetnél, az egyelőre a jövő kérdése, Jonas mindenesetre már belekóstolt a filmezésbe. Siglnek amúgy nem volt gyerekkori álma a színészet. Eredetileg jogot kezdett tanulni az salzburgi egyetemen, aztán angol nyelvet és pszichológiát hallgatott, mielőtt átnyergelt volna a színészi képzésre, melynek keretében táncolni és énekelni is tanult. Ezeket a képességeit máig hasznosítja, hiszen színpadon is sűrűn fellép. És mint mondta, a korábbi tanulmányainak is jó hasznát veszi, amikor különböző szerepeket kell eljátszania.

Így látja filmbéli partnere

A hegyi doktor sorozatbeli barátnőjét, Karint egy szőke színésznő, a 45 éves Hilde Dalik alakítja. Azt mondja, nagyon megkedvelték egymást Sigllel, remekül rá tudtak hangolódni egymásra. „Hans igazi profi. Ha például úgy érzem, hogy egy jelenet vagy egy párbeszéd nem elég életszagú, akkor tudunk változtatni rajta, ami nagyszerű, mert a forgatásokon nem mindenkivel lehet ilyen jól megtalálni a közös hangot” – mesélte a színésznő, aki 2022 óta dolgozik együtt a  népszerű sztárral.

Szöveg: Bognár Kriszta

Fotó: Getty images, profimedia, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete