Divat Egészség

Furcsa és kellemetlen szokás lehet felelős az elhízásért

A rossz alvás és a plusz kilók bizony kéz a kézben járnak. Ha nem szeretnénk, hogy az éjszakáinknak hízás legyen a következménye, változtassunk!

Világszerte végeztek kutatásokat a pihenés és a testsúly összefüggéseiről, és az eredmény döbbenetes: akik rosszul alszanak, átlagosan akár 500 kalóriával többet visznek be a szervezetükbe, mint akiknek nem álmatlanok az éjszakái. A kevés alvás ugyanis hatással van a leptin nevű hormonra, amely a jóllakottság érzéséért felel. Szintén hízást okozhat, hogy ha fáradtabbak vagyunk, gyakrabban eszünk egészségtelen, cukorban, zsírban gazdag ételeket. Aki pedig nem piheni ki magát, annak mozogni sincs nagyon kedve, így még sporttal sem tudjuk ellensúlyozni a kalóriákat.

A pihentető, egészséges alvást jó néhány gyógynövénnyel támogathatjuk. A levendula, a citromfű vagy éppen a macskagyökér a természet patikájából segít, ha gyakran forgolódunk este az ágyban. Ám sokan nem tudják, hogy a komló nemcsak a sörben, de álomhozóként is remekül működik. Csökkenti a nyugtalanságot és a szo­rongást, változókorban pedig enyhíti a hőhullámokat és a verejtékezést, ezáltal szintén segíthet, hogy másnap kipihenten ébredjünk.

Kiemelt kép: pexels.com

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete