Divat

Készítsünk arcmaszkot házilag: zsírosra olaj, száraz bőrre avokádó a megoldás

Hetente egyszer kényeztessük magunkat azzal, hogy felteszünk egy pakolást. Ám nem mindegy, hogy a különböző bőrproblémákra, milyen kencét választunk!

A probléma: zsíros bőr

Olajos támadás
Hozzávalók:
2 evőkanál élesztő
2 csepp borsmenta olaj
2 csepp kakukkfű olaj
3 csepp citromlé
1 evőkanál joghurt

Elkészítés: Keverjük össze a joghurtot és az élesztőt, majd ehhez a masszához adagoljuk a különböző olajokat és a citromlevet.
Így használjuk: Vigyük fel az arcunkra a masszát, de a szem és a száj környékét hagyjuk ki. Tizenöt perc hatóidő után bő vízzel mossuk le. Hetente egyszer használjuk.
Így hat: Az élesztő egyfajta szárítóként használ, és felszívja a felesleges olajat. Míg a borsmenta és a kakukkfű felfrissítik és gondoskodnak róla, hogy megfelelően hidratált legyen.

A probléma: száraz bőr

Mélyhidratáló maszk
Hozzávalók:
½ avokádó kikapart belseje
1 kanál papaya pépesítve
1 evőkanál méz
¼ teáskanál kókuszolaj

Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat, amíg egy pépes állagú mixet nem kapunk
Így használjuk: Alaposan mossuk meg az arcunkat és törölközővel itassuk fel a felesleges vizet, majd vigyük fel a kencét a bőrünkre. Hagyjuk hatni 20-30 percig, majd bő, langyos vízzel öblítsük le.
Extra tipp: Ha szeretnénk, hogy még táplálóbb legyen a pakolás, adjunk hozzá ½ teáskanál jojoba- vagy kendermag olajat.
Így hat: Az avokádó és a papaya magas ásványi anyag-, és vitamintartalmuk miatt táplálják és hidratálják a bőrt.

A probléma: mitesszeres bőr

Uborkás-zabos pakolás

Hozzávalók:
½ kígyóuborka
2 evőkanál natúr zabpehely
½ citrom kifacsart leve
1 evőkanál méz

Elkészítés: Tegyük a meghámozott és csíkokra vágott kígyóuborkát a turmixba, majd tegyük hozzá a zabpelyhet, a citromlevet és végül a mézet. Addig pépesítsük, amíg egy könnyed állagú massza nem lesz belőle.
Így használjuk: A masszából tegyünk egy keveset a kritikus részekre, például az orra és környékére. Gyengéden masszírozzuk a bőrbe, majd hagyjuk hatni legalább 15-20 percig. Végül hideg vízzel öblítsük le.
Így hat: Az összetevők megakadályozzák a felesleges zsír képződését az arcon, és segít abban, hogy az elhalt hámsejtek ne gyűljenek össze, ami a mitesszereket okozhatja. Emellett a méznek és a zabnak köszönhetően táplálja és puhítja a bőrt.

A probléma: érzékeny bőr

Zöld teás nyugtató

Hozzávalók:
3 evőkanál zöld tea kivonat
1 evőkanál aloe vera gél
1 evőkanál méz
2 evőkanál fehér agyag

Elkészítés: A zöld tea kivonatot és a fehér agyagot gyógyszertárból tudjuk beszerezni. Először egy tálban keverjük össze a zöld tea kivonatot, az aloe vera gélt és a mézet. A fehér agyagot csak lassan adagoljuk, és egy fakanállal dolgozzuk el.
Így használjuk: Mielőtt használni szeretnénk a maszkot, tegyük tíz percre a hűtőbe. Tíz percig hagyjuk az arcunkon, majd langyos vízzel öblítsük le.
Így hat: A zöld tea és az aloe vera felveszik a harcot a bőrpírrel, és segítenek abban, hogy levigyék a gyulladást, megnyugtassák az arcot. Különösen akkor hatásos, ha még hidegen visszük fel a masszát.
Extra tipp: Ha nagyon érzékeny a bőrünk, akkor kéthetente csak egyszer használjuk.

A probléma: Érett bőr

Csokis ráncűzés

Hozzávalók:
½ teáskanál méz
½ teáskanál joghurt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés: Egy turmixgép segítségével keverjük el a hozzávalókat, amíg egy könnyű állagú masszát nem kapunk.
Így használjuk: Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk alaposan a bőrünkbe, majd hagyjuk magunkon, amíg megszárad. Bő, langyos vízzel öblítsük le.
Így hat: A csokoládé gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek megkötni a szabadgyököket, így állítják meg a ráncok kialakulását. Emellett gazdag tápanyagokban, amelyek új élettel töltik meg a bőrt.

Fotó: Pexels.com