Egészség

Tízmilliószoros nap van: ma így használja ki maximálisan a Nagy Buddha-nap erejét!

Minden évnek van négy olyan napja, amikor sokszoros erővel hatnak a gondolataink és válhatnak valóra az álmaink. Feltéve, ha odafigyelünk arra, mi jár a fejünkben és mit cselekszünk.

A tibeti holdnaptár számos nevezetes napot jelöl. Ezek közül is kiemelkedik a négy Nagy Buddha-nap, ezeken Shakyamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól emlékeznek meg. Ilyenkor minden gondolatra és cselekedetre tízmillószoros erő, energia hat, ezért nem mindegy, hogy mit kívánunk, mit teszünk.

Az idei év tízmilliószoros napjai:

február 24.

május 23.

július 9.

október 23.

Az egyensúly a legfontosabb
Az ezotéria szakértői felhívják a figyelmet arra, hogy a tízmilliószoros energia nemcsak a pozitív, hanem a negatív gondolatokra, tettekre is vonatkozik. Vagyis a legfontosabb teendőnk, hogy minden, amit ezen a napon gondolunk és teszünk, a szereteten, a segítőkészségen alapuljon. Bármi is történjen, maradjunk higgadtak. Ennek segítségével még az is valóra válhat, amit korábban lehetetlennek gondoltunk. Ezeken a napokon megszabadulhatunk mindattól, ami már csak visszahúz, hátráltat. Mivel a Hold ilyenkor hihetetlen erővel befolyásolja az életünket, azon sem kell meglepődni, ha épp ezeken a napokon találkozunk agresszív emberekkel, ha minden jó szándékunk ellenére mi is feszültebbek vagyunk, és sajnos a balesetek veszélye is megnő. Igyekezzünk a nehézségek ellenére is tudatosak maradni! És persze törekedjünk arra, hogy ezt a szeretetteli hozzáállást, pozitív gondolkodást a mindennapjainkba is átültessük!

Képzeljük el, amit szeretnénk!
A tibetiek a meditációban mozdítják meg ilyenkor a hatalmas energiákat. Kiválóan alkalmas rá a nap, hogy az anyagi világban jelen lévő vágyainkat elérjük. A gyógyulás érdekében például a legjobb, ha vizualizáljuk, azaz képszerűen magunk elé vetítjük gondolatban az egészséges énünket. A Hold erejét kihasználva a szerelmi életünkben is alkalmazhatjuk a vonzás törvényét: egész nap újra és újra visszatérő gondolatunk legyen egy olyan párkapcsolat, amilyenben élni szeretnénk. Aki a Nagy Buddha-napon képes pozitív élethelyzetet teremteni, az a következő hónapokban az idejét és az erejét is jól tudja majd beosztani. Ha aznap olyan emberekkel találkozik, akikkel korábban nem volt ideális a kapcsolata, a legbonyolultabb ügyeket is rendezheti velük.

Félelmek nélkül
• Szólítsuk meg a felsőbb erőket, és kérjünk tőlük imával vagy csak egyszerűen a saját szavainkkal. Többször is mondjuk ki hangosan mindazt, amire vágyunk.
• Legyenek a gondolataink pozitívak, mert azt kapjuk, amit kifelé árasztunk. Ha bizakodva tekintünk a jövőbe, akkor csupa jót várhatunk. Ha aggodalmaskodunk, akkor viszont nehézségeink lesznek a vágyaink megvalósulása során.

A tűz erejével
Ha gyertyát gyújtunk, tovább erősíthetjük a tízmilliószoros nap energiáit.
A zöld a pénz színe. Helyezzünk magunk elé, bal oldalra egy zöld, jobb oldalra pedig egy fehér gyertyát. A két gyertya közé tegyünk 2 darab ezer forintost. Mialatt a gyertyák égnek, gondoljunk arra a pénzösszegre, amelyre jelenleg szükségünk van, és arra, hogy mire szeretnénk ezt elkölteni. A gyertyák 15 percig égjenek, majd először a fehér, utána a zöld gyertyát oltsuk el. Ennek a módszernek az eredménye már egy-két hét múlva megmutatkozhat a bankszámlánkon.
Ha szerelmet szeretnénk bevonzani, a zöld helyett piros gyertyát gyújtsunk, és a pénz helyett rózsaszirmokat tegyünk a piros és a fehér gyertya közé. Ha van már választottunk, akkor rá gondoljunk. Ha még nincs, akkor arra, hogy az elképzelt ideális társunk milyen tulajdonságokkal rendelkezzen, és hogy nézzen ki.

Viseljünk fehéret!
A tízmilliószoros napokon viseljünk fehér ruhadarabokat! Ezzel megteremthetjük magunk körül a védelmet, és kivédhetjük a nehézségeket. Aki korábban ártani próbált nekünk, az most megbánhatja a tettét, és barátsággal közeledhet felénk. Kerüljük viszont a fekete, barna, sötétkék, sötétvörös ruhadarabokat, mert ezekkel éppen azt vonzhatjuk be, amit nem szeretnénk.

Nem egyformák

A tízmilliószoros napok mindegyikén más energia a legerősebb, aszerint, hogy Buddha életének melyik fejezetére emlékeznek ilyenkor a hívei.

2024. február 24.

A vajmécsesek ünnepe

A tibeti hagyományban ilyenkor vajból készült mécseseket, apró gyertyákat gyújtanak, és Buddha csodatévő tetteit idézik fel. Gyújtsunk mi is mécsest vagy gyertyát, és hagyjunk magunknak néhány nyugodt percet, hogy átgondoljuk, mire is vágyunk valójában.

 

2024. május 23.

Elengedés és befogadás

Buddha megvilágosodásának napja, amely az élet körforgásának energiáit hordozza magában. Ezen a napon Buddha születésnapját ünneplik, valamint azt a jeles eseményt, amikor 35 évesen megvilágosodott és megszabadult a földi szenvedéseitől. A nap leghatásosabb szertartása az elengedéshez és a befogadáshoz kapcsolódik: szabaduljunk meg mindattól, ami már nem szolgál minket, és engedjünk be minden pozitív újdonságot az életünkbe.

 

2024. július 9.

Visszatérés az örömhöz

Ezen a napon Buddha először forgatta meg a Tan kerekét Szárnátában, így az imakerék ünnepének nevezik. Buddha első szent beszédére, a Négy Nemes Igazság tanára is emlékeznek a hívek. A nap folyamán igyekezzünk a gyakorlati felismeréseinken keresztül megélni a valódi, mély életörömöt.

 

2024. október 23.

A hála napja

Buddha 41 éves korában a mennyekbe emelkedett, hogy ott folytassa a tanítást, és hálát adjon anyjának, aki segített a Szamszarából (a születés és halál körforgásából) való szabadulásában. Mivel a hála a legmagasabb rezgésű érzelem, amely szinte azonnal javít a közérzetünkön, a nap folyamán éljük át minél többször mélyen és őszintén.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete