Egészség

Fagyos fogyás: diéta és koplalás helyett új módszer teszi hidegre a zsírpárnákat

Sok nő küszködik úszógumival vagy a melltartó alól kikandikáló párnácskákkal. Vannak területek, ahol még a diéta vagy a mozgás sem segít. Akárhogy küzdünk, lehetünk akármilyen vékonyak, előfordul, hogy a kellemetlen, makacs zsírrétegtől sehogy sem sikerül megszabadulnunk.

Zsírleszívás helyett

Sok nő küszködik úszógumival vagy a melltartó alól kikandikáló párnácskákkal. Vannak területek, ahol még a diéta vagy a mozgás sem segít. Akárhogy küzdünk, lehetünk akármilyen vékonyak, előfordul, hogy a kellemetlen, makacs zsírrétegtől sehogy sem sikerül megszabadulnunk.

„A zsírfagyasztás egy beavatkozást nem igénylő, fájdalommentes eljárás. Hatékonyan szabadítja meg a nem kívánt feleslegtől azokat a területeket, amelyek eddig ellenálltak a próbálkozásainknak. Az eljárás teljesen más, mint az eddigi, hagyományos alakformáló módszerek. Eredménye sokkal kiszámíthatóbb, mint a mechanikai vagy hőhatáson alapuló technológiáké, mivel a zsírsejtek kiürülése természetes és folyamatos. A kezelés végeztével a problémás területeken jelentős változás tapasztalható, a testkontúr kisimul” – osztja meg velünk Volstrommer Márta alakformálási szakértő, kozmetikus.

Európában és Amerikában is nagyon kedvelt módszer, ami nem csoda, hiszen a zsírleszívással egyenértékű, de annak sokkal egészségesebb és olcsóbb alternatívája. Bár a végleges eredmény nem látható azonnal, mint a drasztikus műtéti beavatkozás után, de elkerülhetjük a fájdalmakat, a kockázatokat és a hosszú felépülési időt. A módszer nem csak emiatt egyedülálló. Ami még ennél is vonzóbb benne, hogy nem kell mellette diétázni, ráadásul elég csupán pár alkalom a látványos átalakuláshoz! Eredményességét és biztonságosságát rengeteg klinikai tanulmány igazolja.

A japánok ízületi fájdalmak és egyes bőrbetegségek megszüntetésére már régóta használják a hideg kezeléseket.

Hatékony fegyver

A módszer a hason, az oldalakon, a karokon és a háton lévő feleslegnél a leghatásosabban, de más területeken is jól alkalmazható.

„A fagyasztás inkább kisebb párnácskák eltüntetésére való, mint egy egész terület lefogyasztására. Például a teljes has kezelése nem javasolt, csak a zavaró kidudorodásoké. A tapasztalatok szerint azok reagálnak a legjobban az eljárásra, akiknek csak kevés súlyfeleslegük van, és csupán néhány helyen szeretnék alakjukat tökéletesíteni” – avat be minket a testkezelő szakértő. A kiválasztott részt egy speciális fejjel kezelik, amely kb. mínusz négy Celsius-fokra hűti a szövetben lévő zsírsejteket. Mivel a zsír nagyon érzékeny a hidegre, megsemmisülése garantált. Az azt körülvevő szöveteket, mint például a vérereket vagy az idegeket az alacsony hőmérséklet nem zavarja, ezért ezek egyáltalán nem károsodnak, így a sejthalál szelektíven tud megtörténni.

Nincs fagyási sérülés

„A zsírréteg vastagságának megfelelően fontos az előre meghatározott hőmérséklet és időtartam, ami mindenkinél egyéni. A zsírsejtek ugyanis a testhőmérséklet alatt, azonban még a fagyási hőmérséklet felett semmisülnek meg legjobban. Egyfelől egyfajta kristályosodás megy végbe, ami sejthalállal (önbontással) jár, másfelől a hősokk hatására az idegrendszer is elkezdi a zsírbontást. Ez a folyamat a kezelés után még hónapokig folytatódik, és a zsír az anyagcsere során, természetes úton távozik a szervezetből, ezért az eredmény kettő-három hónap után válik igazán látványossá és tartóssá” – magyarázza Volstrommer Márta.

A zsírszövet vastagságától és az elérni kívánt alaktól függően általában egy-három kezelésre van szükség. Egy adott területen a fagyasztás megismétléséhez azonban minimum egy hónapnak el kell telnie. A kb. félórás zsírbontó eljárás fájdalommentes, csupán enyhe vákuumhatással és hidegérzettel jár. Azt azonban nem árt tudni, hogy a kezelés kilogrammban mérve nem okoz jelentős súlycsökkenést, inkább az összképben mutatkozik látványos átalakulás.

Miért fagyasszunk?

✔ biztonságos és természetes

✔ nincs szükség diétára

✔ klinikailag bizonyított

✔ nincsenek hosszú távú mellékhatások

✔ már egy alkalom után a zsír negyede eltűnik

✔ csak pár kezelés szükséges

✔ a karokon is látványos

✔ mindenkinél működik

Fagyos szépség

A hideg biológiai hatását a szépségipar már régóta használja a bőr szépítésére és különböző bőrproblémák megszüntetésére. A hűsítő fejjel végzett kezelés kiválóan edzi a bőrt, illetve segíti a bevitt hatóanyagok bezárását. A terápia jó kiegészítés a bőrcsiszolás mellé, mivel megnyugtatja az irritált bőrt, és növeli a felvitt kollagénmaszk hatását. Emellett speciális hűtési eljárásokkal a hegektől, a pigmentfoltoktól vagy a szemölcsöktől is könnyedén megszabadulhatunk. Sőt, a szervezetre ható hidegsokk beindítja a test öngyógyító és gyulladáscsökkentő folyamatait, így gyorsabban regenerálódik az izomszövet, és megnyugszik az idegrendszer.