Ezotéria Lélek

A kimondott szavak hatalma: vágyaink válhatnak valóra, ha kimondjuk őket – így csinálja!

Az emberek ősidők óta hisznek abban, hogy ereje van annak, amit kiejtünk a szánkon. Az ezotéria szakértői szerint van is ebben igazság: a hangunkkal ugyanis rezgéseket keltünk, ezzel pedig elősegítjük, hogy amiről beszélünk, az a gyakorlatban is testet öltsön.

Om, a teremtő mantra

A mantra kifejezés a köznyelvben olyan, sokszor ismételgetett szóra, mondatra, hangsorra utal, amelynek mágikus jelentést, teremtő erőt tulajdonítunk. A legismertebb ilyen az „Om” kettőshang, amelyet a legendák a teremtés mantrájaként tartanak számon. A hinduk szerint, ha valaki ezt ismételgeti, spirituálisan eggyé válik Istennel. Megfigyelték, hogy ha ezt a hangzót úgy mondjuk ki, hogy az m hangot hosszabban kitartjuk, akkor rendkívüli módon javulhat a koncentrációs képességünk és a memóriánk.

Ha hangos, gyorsabban megvalósul

Nem kell ősi, idegen nyelvű kifejezésekhez nyúlni, bármiből lehet mantra, ha sokszor ismételgetjük – akár gondolatban, akár fennhangon. Amikor azt szeretnénk, hogy a vágyaink gyorsabban váljanak valóra, akkor hangosan mondjuk ki mindazt, amit el szeretnénk érni. A hallható szóval szabályosan kiküldjük a kívánságot az univerzumba, így simább lesz az útja felénk, mintha csak gondolati úton kérnénk. Fogalmazzuk meg a saját mantránkat, amelyet minden reggel mondjunk el tízszer, majd napközben ismételjük meg többször is. Például: „Szeretnék egészséges és sikeres lenni, de elfogadom magamat, a világot és mindazt, amit a Teremtő ad.” Ha közvetítőre van szükségünk, aki egyenesen a felsőbb hatalmakhoz viszi mindazt, amit szeretnénk, akkor a védőangyalunkat is megszólíthatjuk a mantrában.

Fogalmazzunk pozitívan!

A dicséret, az elismerés, az öröm szóbeli kifejezése pozitív hangulatot teremt, és nemcsak boldogságot hoz, hanem jobb emberré válni is segít. A bántás, a szidalmak viszont akár meg is betegíthetnek, de legalábbis nehezen gyógyuló, fájdalmas sérüléseket ejtenek a lelkünkön. Épp ezért rendkívül fontos, hogy ne ostorozzuk magunkat. Gyakran észre sem vesszük, milyen negatív hangulatot teremtünk a gyakran ismételgetett panaszokkal. Például reggel, amikor kiugraszt bennünket az ágyból a vekker, nem is tűnik fel, hogy milyen gyakran mondjuk a tükör előtt: „Uramisten, hogy fogom kibírni ezt a napot!” De pontosan azért lesz nehéz a napunk, mert a reggeli szavainkkal ezt „rendeltük meg” magunknak. A negatív felhangú mondatainkat – amelyek valóságos energiavámpírként működnek – helyettesítsük inkább kellemesekkel, biztatókkal. Egy nehéznek ígérkező nap reggelén panaszkodás helyett inkább mondjuk ezt: „Ma is mindent megteszek, hogy megfeleljek a nap kihívásainak.”

Működnek az átkok?

Megdöbbentően hangzik, de a felmérések igazolják: a modern, civilizált országok lakóinak jelentős része hisz az átok működésében. A rossz kívánságok, az átkozódás egyidős az emberiséggel, már az ókori Mezopotámiában és Egyiptomban is gyakori volt. Ilyenkor nemcsak negatív szavak hangzanak el, hanem aki mondja, az átokkal mintha a láthatatlan világ sötét erőit is segítségül hívná.

De vajon valóban működnek az átkok? Gyakran megesik, hogy amikor a tudomásunkra jut, hogy megátkoztak, akkor rendszerint elkezdődik egy pechsorozat. Megfigyelték, hogy akkor hat igazán, ha a „célszemély” hisz benne, illetve fél attól, hogy a rossz kívánság beteljesedik. Ilyenkor ugyanis az ő erős rettegése és az átok rezgése együtt hozza létre a balszerencsés helyzeteket.

Így hárítsuk el a rossz szándékot!

Először is gondoljuk végig, igaz lehet-e a hír, hogy valaki megátkozott bennünket. Lehet, hogy a pletykával csak viszályt akarnak szítani köztünk és az állítólagos átkozódó között. Ha mégis rosszat kíván nekünk valaki, gondoljunk arra, hogy akkor lehet ilyesmivel ténylegesen kárt okozni a célpontnak, ha az illető elhiszi, azaz „lelkébe fogadja” az átkot. A legjobb tehát, amit tehetünk, hogy gondoskodunk róla: ne keltsen bennünk félelmet, amit hallottunk.

Ha úgy érezzük, valaki ártó szándékkal gondol ránk vagy a szeretteinkre, egy másik módszerrel is semlegesíthetjük. Üljünk le egy csendes helyre, és képzeljük el, ahogy a testünket – vagy a védeni kívánt személy testét – körülveszi egy gyönyörűséges, fehér ragyogás. Ha tudjuk, ki az, aki rosszat akar, képzeljük el őt is, ahogyan szelíden rábocsátjuk a fehér fényt, és mondjuk ki hangosan: „Szeretetemet árasztom rád, távozzon belőled minden harag, minden bánat és minden fájdalom!” Majd ejtsük ki háromszor a SZERETET szót – ez ugyanis minden létező rossz szándékot semlegesít.

Bíró Ica: Szükség van az optimizmusunkra

„Hiszek a szavak erejében, a mantrákban. Az én mantrámat ajánlom mindenkinek: »Minden egyre jobb, mindent meg tudok oldani, mindent el tudok végezni, egészséges vagyok« – mondja az énekesnő. – Napjainkban a híradásokban rengeteg félelmet keltő állítás hangzik el, ezt azzal tudjuk közömbösíteni, hogy pozitív töltésű szavakat mondunk ki. Ahhoz, hogy ezeket a nehéz szituációkat túl tudjuk élni, szükség van a pozitív gondolkodásra és az optimizmussal átitatott mondatokra.”

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete