Ezotéria

A Nyilasnak a szívét kell kímélni, a Szűz allergiás lesz: a csillagok tudják, milyen lesz nyáron az egészsége

A bolygók égi helyzete elárulja, milyen testi változásokra, szükségletekre kell odafigyelniük az egyes állatövi jegyek szülötteinek. Ahhoz is adunk ötleteket, mivel támogathatjuk a legjobb formánkat a következő hónapokban.

Kos: Újra jó erőben

Ha az utóbbi hetekben el is hagyta kissé az életereje, most vége a rossz időszaknak. Visszatér a kedve, testileg is kirobbanó formában lehet, és ahogy szokta, mindenkit lehengerel.

Ami segít: A fejes saláta magnéziumtartalma jót tesz az anyagcseréjének. Az édesköményt is kóstolja meg: a benne lévő rengeteg C-vitamin erősíti az immunrendszerét.

Bika: A jó emésztés a cél

Igen sok energiát használt fel idén tavasszal, főleg a pénz előteremtése vett ki önből sok erőt. A stressz miatt néha rendszertelenül táplálkozott, ez megviselhette az emésztőrendszerét. Most fontos, hogy figyeljen a teste regenerálására.

Ami segít: A sovány húsok, a hüvelyesek és a szója kitűnő fehérjeforrások, sokat segíthetnek a testi és szellemi újjászületésben. Ha könnyen emészthető ételeket igényel, kísérletezzen a nyári zöldségekkel is.

Ikrek: Egy kis kocogás

Elemében érezheti magát a nyáron. Hatalmas a lendülete, a munkába éppúgy belevetheti magát, mint a mozgásba, a kirándulásba. A melegben mindenképp pótolja a folyadékot és az ásványi sókat.

Ami segít: Sportoljon hetente háromszor a szabadban. A kocogás az egész testét megmozgatja, javítja az állóképességét – csak arra vigyázzon, hogy ne erőltesse túl magát. Ha nem szeret kocogni, a tempós séta is remek és egészséges időtöltés.

Rák: Kerüljön egyensúlyba

Az elmúlt hetekben, hónapokban néha szélsőségesek voltak az érzelmei. Azon kell dolgoznia, hogy a nagyon fent és a nagyon lent között mind fizikailag, mind szellemileg rátaláljon az egyensúlyra.

Ami segít: Fordítson időt az elegendő pihenésre. Akármennyire is csábítják a balzsamos nyári esték, feküdjön le időben, mert a napi 8 óra alvásra most különösen nagy szüksége van a testének és a lelkének.

Oroszlán: Vitalizáló vas

Családi problémák, egy elérhetetlennek tűnő vágy, rengeteg munka: ezek mind hozzájárultak, hogy kimerült legyen. A vashiány is fenyegeti, érdemes lehet ellenőriztetni a vérképét. Ha gondoskodik a vaspótlásról, a nyár derekára újra ereje teljében lehet.

Ami segít: Kiváló természetes vasforrás a máj, a tojássárgája, a hüvelyesek, a spenót.­ Iktassa be ezeket gyakrabban az étrendjébe.

Szűz: Felerősödhet az allergia

A nyári hónapokban az immunrendszere túlműködése lehet a gyenge pontja, allergia keserítheti meg az életét. Sajnos ez a probléma bármilyen életkorban jelentkezhet, akkor is, ha korábban nem volt érzékeny semmire.

Ami segít: Figyelje, hogyan reagál a teste egyes élelmiszerekre, és kerülje el azokat, amelyek felerősítik az allergiás tüneteit. Ha például a parlagfűre érzékeny, a görög- és sárgadinnye lehet problémás.

Mérleg: Gyógyító utazás

Végre több lesz a szabadideje, akár el is utazhat. A pihenés és a környezetváltozás pedig akár régóta fennálló betegségei esetében is a gyógyulás reményével kecsegtethetnek. A szívére muszáj lenne most különösen odafigyelni.

Ami segít: A halolaj omega-3 zsírsavai pozitívan hathatnak az érrendszere egészségére, és a szellemi frissesség megőrzésé­ben is segíthetnek.

Skorpió: Kellemes lazítás

Az utóbbi hónapokban hol a foga, hol a feje, hol a gyomra volt érzékenyebb, és talán még rutinvizsgálatokra is időt kellett szakítania. A nyár azonban önnek is meghozhatja a nyugalmat és a regenerálódást. Ha viszont bármilyen egészségügyi panasza van, ne halogassa az orvos felkeresését. Iktassa be az életébe a rendszeres lazítást is, hogy a stressz többé ne árthasson önnek.

Ami segít: A zabkorpa elegendő rosttal látja el a szervezetét, ez pedig az emésztését és az immunrendszerét ­egyaránt segíti. A zsemlemorzsával készülő ételeknél cserélje le vele a morzsa felét.

Nyilas: Ügyeljen a súlyára

Itt az ideje búcsút venni a formás idomaira rakódott feleslegtől. Ha lead pár kilót, javul az erőnléte, és a szívét is kímélheti. A nyár remek alkalom arra, hogy átgondolja az étrendjét, és egy kis mozgást is betervezzen a programjába.

Ami segít: Csökkentse az étrendjében a szénhidrátok arányát, és az édességgel kapcsolatban is legyen szigorúbb ­önmagához. Egy fagyi belefér, de kettőre már mondjon nemet!

Bak: Töltekezzen energiával

A kedélyállapota hullámzó, hiszen rengeteg teher hárult önre az utóbbi időben. Emiatt az energiaszintje talán soha nem volt olyan alacsony, mint most. Nyáron feltétlenül találjon elegendő időt a kikapcsolódásra, hogy rendbe jöjjön.

Ami segít: A friss fűszernövények rengeteg antioxidáns hatású vegyületet tartalmaznak, és jó hatással vannak az egészségére. A citromfűből készült tea például segíthet megbirkózni a feszültséggel, míg a kakukkfű és a kapor serkenti az emésztést.

Vízöntő: Fókuszban az epe

Az utóbbi hónapokban többen ellenszegülhettek az akaratának, vagy nem tudta végrehajtani, amit eltervezett. Ezért álmatlanok lehettek az éjszakái, mostanában pedig a máj és az epehólyag tájékára kell jobban figyelnie. A stresszes helyzeteknek még nincs vége, de már nem lesznek olyan megterhelőek.

Ami segít: Egyen néha articsókát, amelyben epehajtó anyagok találhatók, és amely a máj működését is támogatja.

Halak: Szemvédő ételek

Nyáron a szemére kell több figyelmet fordítania: a stressz, a helytelen táplálkozás vagy a száraz levegő miatt elfáradhat. Egyeztessen időpontot a szemészorvosával, itt az ideje a kontrollvizsgálatnak.

Ami segít: Fogyasszon C-vita­minban gazdag, friss, főleg ­savanykás ízű gyümölcsöket. A cink is fontos szerepet tölt be a szem működésében. Ezt a nyomelemet tartalmazza például a spárga, a káposzta, a kukorica, a szójabab és valamennyi hüvelyes.

szöveg: Izing Klára, asztrológus

Fotó: adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete